Columns

Aanpakken met ambitie

Zo heet het nieuwe College-akkoord. Afgezien van die 26 koopzondagen, was dat nog niet veel meer dan een bonte stapeling van woorden. Krap een week later belooft het College heel snel een plan om Harderwijk gasloos te maken! Met die ambitie zit het dus wel goed.

Columnist:

Martijn Muijs

Ambitie

Politiek is vaak een combinatie van principes en woordspelletjes. Het begint meestal met het eerste, om te eindigen met het laatste.

Columnist:

Martijn Muijs

Pinnen

Hoe moderner de tijden, hoe armzaliger het straatbeeld. Telefooncellen verdwenen door de komst van het mobieltje, en met de e-mail gingen ook de posterijen er langzaam maar zeker aan.

Nutteloze kennis

Met al deze warmte en de spetterende opening van de Boulevard (hoofdletter!) is één ding zeker: de winter is voorbij! In de winter sta ik in de spaarstand. Het enige doel is overleven. Iedere vorm van fysieke arbeid is tijdverspilling: in de winter lukt er toch niks.

Buurtapp

Een paar columns geleden schreef ik over het perkje vlak achter mijn huis, dat door de gemeente in het kader van de 'herstructurering van de groenvoorziening' zou worden eh... geherstructureerd dus.

Boefje

Als je ambtelijke stukken leest, duurt het nooit lang tot je een afschuwelijk woord tegenkomt. Zo wordt er in Harderwijk binnenkort een "RegelRekTeam" actief. Dat team gaat op zoek naar overbodige, tegenstrijdige, zinloze en onuitvoerbare regels.

Container

Vorige week werd bij ons een nieuwe ondergrondse afvalcontainer geplaatst. Een week eerder kreeg iedereen in de flat een brief, die dat aankondigde en een afvalpas. Die hadden wij een jaar eerder ook al gekregen, slippertje van de gemeente, maar daar gaat het nu niet om.

Columnist:

Goudgraver

College zonder C

Alle winnaars van 21 maart: hartelijk gefeliciteerd! De verkiezingsuitslag in Harderwijk was spectaculair. Die zag je niet aankomen in dat futloze lijsttrekkersdebat een week voor de verkiezingen. In Ermelo was dat precies andersom.

Pagina's