• Op donderdag 20 juli kan je lekker ontspannen in de schoonheidssalon

    Het Pakhuis

Een dagje ontspannen of één vol avonturen?

12-07-2017, 10:30 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 18 juli 2017, 10:30 tot zaterdag 22 juli 2017, 16:30

Locatie:

Molenaarsplein 24, Ermelo
Museum Het Pakhuis
Ermelo

Het leven van een Romeins soldaat staat er om bekend alles behalve saai te zijn. Van opleiding tot pensioen moet je op en top fit en alert zijn. Romeinse vrouwen van stand konden wel wat uurtjes slijten in de Romeinse badhuizen. Waar kies jij voor deze week? Voor ieder wat wils in Het Pakhuis!

Wat voor gevaren moet een Romeins soldaat allemaal trotseren? Op de eerste verdieping van Het Pakhuis staat een soldatentent waar je op woensdag 19 juli om 14.00 oog in oog kan komen te staan met een echte Romeinse soldaat. Hij vertelt spannende verhalen over al zijn avonturen. Kijk maar eens goed wat hij aan heeft. Hoe zwaar zal dat wel niet zijn? Als je heel voorzichtig bent dan mag je misschien wel eens een Romeins zwaard in handen houden. Een Romeins soldaat vertelt is voor kinderen van alle leeftijden.

Donderdag 20 juli om 14.00 is het tijd voor een heerlijke dag in de Romeinse schoonheidssalon. Met de voetjes in het water en een maskertje op het gezicht is het heerlijk ontspannen luisteren naar de bad-rituelen van de Romeinen. Wat smeerden vrouwen vroeger op hun gezicht om jong te blijven? Raad maar eens waar al die make-up artikelen voor dienden; sommige gebruiken we nu nog. Je leert alles over kleding en haardracht en maakt bovendien kennis met een bijzondere oude ambacht: het weven.

Kan jij een opleiding tot Romeins soldaat voltooien? Op zaterdag 22 juli kan je de hele dag de uitdaging aangaan. Als je kan lezen en schrijven heb je al een grote voorsprong op de rest van je gezin. Maar pas op, deze test is niet voor bangeriken! Voltooi jij alle opdrachten in de bogengalerij? En weet je de juiste bevelhebber te vinden? Dan valt jou de eer toe om een triomfboog voor jezelf te bouwen en in een eretocht door het museum te gaan.

De kosten van alle activiteiten zijn inbegrepen bij de entreeprijs van het museum. Kijk op www.hetpakhuisermelo.nl voor informatie over openingstijden en prijzen.