• Als een Romeins soldaat in de tent, gezellig zo met elkaar!

    Marjolein Leeuwenkamp

Laatste week voor Midden-Nederland om je in Romeinse sferen te wanen

09-08-2017, 09:50 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 15 augustus 2017, 10:30 tot zaterdag 19 augustus 2017, 16:30

Locatie:

Molenaarsplein 24, Ermelo
Museum Het Pakhuis
Ermelo

Museum Het Pakhuis wil alle inwoners van Ermelo en toeristen uit Midden-Nederland in hun laatste vakantieweek graag nog de gelegenheid geven om zich in Romeinse sferen te wanen. Van 15 tot en met 19 augustus zijn er activiteiten die je terug in de tijd voeren. Een tijd van soldaten, badhuizen en spannende verhalen. Jij komt toch ook?

Op dinsdag 15 augustus om 14.00 kan jij oog in oog komen te staan met een échte Romeins soldaat. Deze soldaat staat voor je klaar om je alle bijzondere onderdelen van zijn uitrusting te laten zien. Hij vertelt spannende verhalen over al zijn avonturen. Kijk maar eens goed wat hij aan heeft. Hoe zwaar zal dat wel niet zijn? Als je heel voorzichtig bent dan mag je misschien wel eens een Romeins zwaard in handen houden. Een Romeins soldaat vertelt is voor kinderen van alle leeftijden.

Donderdag 17 augustus is een heerlijke dag om nog even te ontspannen voordat het drukke schoolseizoen weer van start gaat. Met een maskertje op je gezicht en komkommer op je ogen wordt je teruggevoerd naar de tijd van de Romeinse badhuizen. Hoe ging het er daar aan toe? Wat voor producten en accessoires gebruikten de Romeinen om zichzelf te verzorgen? Je zult ontdekken dat er best wat overeenkomsten zijn met het heden! Je leert op deze dag van alles over mode en haardracht en kan ook de kunst van het bandweven bewonderen. Deze activiteit start om 14.00.

De week wordt afgesloten met een trainingsdag op zaterdag 19 augustus: word ook Romeins soldaat! Stap in de voetsporen van het legioen en ga de uitdaging aan. Kan jij de opdrachten bij de bogengalerij goed voltooien? Lukt het jou om een triomfboog te bouwen? Probeer eerst maar eens de juiste bevelhebber te zoeken voor je opdracht. Als jij je opleiding hebt voltooid, mag je een echte Romeinenselfie maken.

De kosten van alle activiteiten zijn inbegrepen bij de entreeprijs van het museum. Kijk op www.hetpakhuisermelo.nl voor informatie over openingstijden en prijzen.