• Vrijwillers Scouting Irmin-Taweb ontvangen bronzen waarderingsteken van Scouting Nederlands

    Schouting Irmin-Taweb

Scouting Nederland beloont vrijwilligers van Scouting Irmin-Taweb!

12-09-2017, 16:00 | Lezersnieuws | Stefany Versteeg

Tijdens het startkamp van afgelopen weekend hebben 4 vrijwilligers een bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland in ontvangst mogen nemen. Alle vier zijn ze al vele jaren actief als leiding, daarnaast bijv. als coördinator voor de verhuur en schoonmaak van het pand, het onderhoud van het terrein en het gebouw en het vernieuwen van de website, hiermee hebben zij deze Bronzen Waarderingstekens verdiend! Totaal zijn er nu 6 vrijwilligers met zo'n Bronzen Waarderingsteken bij Irmin-Taweb.

Hugo Rijlaarsdam, Christa Withaar, Jurjen Zwijnenberg en Michel Huisman werden in het zonnetje gezet met een bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland tijdens het startkamp afgelopen weekend. Een nat begin van het startkamp op vrijdagavond gooide een klein beetje roet in het eten. Gelukkig laten de scouts van de Irmin-Taweb zich niet snel uit het veld slaan.

Vrijdagavond stond in het teken van overvliegen. De jeugdleden die de juiste leeftijd hebben bereikt schuiven weer een speltak op. Na het overvliegen was er nog ruimte voor een leuk spel, levend kwartet. Met tachtig jeugdleden op het grasveld in het eigen bos aan de Hoenderweg zorgde dit voor een leuke chaos. De avond is afgesloten met het roosteren van marshmallows boven een kampvuur. 

Het thema van zaterdag was 'Indianen'. Alle kinderen waren jonge indianen die op zoek moesten naar de gestolen totempaal. De jeugdleden konden in de ochtend in gemixte groepen (5-17 jaar) tijdens een postenspel aanwijzingen verdienen. Zo is er heel goed geoefend met lasso werpen, hoefijzer gooien en heuse paardenrace. 

Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scouting Irmin-Taweb heeft ruim 60 jeugdleden.