• Piroschka van de Wouw

Coffeeshop Liberty definitief dicht

HARDERWIJK Coffeeshop Liberty in Harderwijk gaat niet meer open. Het bezwaar van de exploitant tegen de sluiting is vrijdag ongegrond verklaard, waarmee het besluit van burgemeester Harm Jan van Schaik definitief is geworden.

Van Schaik besloot op 13 februari 2017 dat de exploitatie van coffeeshop Liberty definitief beëindigd moet zijn per 1 juni 2017. Hiertegen is bezwaar gemaakt door onder anderen de exploitant van de coffeeshop. Omdat op 1 juni 2017 de bezwaarprocedure nog niet was afgerond, heeft de burgemeester in mei besloten om de datum van 1 juni 2017 te wijzigen.

De onafhankelijke bezwaarschriftencommissie heeft de burgemeester nu geadviseerd om het besluit tot beëindiging van de exploitatie van de coffeeshop in stand te laten. De burgemeester neemt dit advies over en verklaart het bezwaarschrift van de exploitant ongegrond. Dit betekent dat het besluit van de burgemeester in stand blijft en dat de exploitatie van de coffeeshop uiterlijk op 4 augustus 2017 definitief beëindigd moet zijn.

De exploitant is inmiddels van dit besluit schriftelijk op de hoogte gesteld door de burgemeester.