• Knotwilg (Salix alba), Wilgen, Wilgenfamilie (Salicaceae), Malpighiales, Tweezaadlobbigen (Magnoliopsida), flora, wilg - Veluwemeerkust, Harderwijk, Gelderland, Nederland, Europa

    © Natuurmonumenten - Gerrit Rekers

Meedenken over landschap rondom Harderwijk

HARDERWIJK Samen met de gemeente Nunspeet en Harderwijk houdt Natuurmonumenten zaterdag 7 oktober tussen 09:00 en 16:00 uur de streekconferentie Veluwemeerkust. Inwoners, ondernemers en gebruikers van het gebied tussen Harderwijk en Nunspeet gaan op deze dag met elkaar in gesprek over mogelijkheden en ideeën om dit specifieke gebied nog mooier, duurzamer en beleefbaarder te maken.

De conferentie vindt plaats in Hotel de Beyaerd aan de Harderwijkerweg 497 in Hulshorst. ,,We zijn erg benieuwd naar de ideeën en wensen van iedereen rond het gebied en hopen natuurlijk dat we veel aanmeldingen krijgen.

DEELNEMERS Er is in totaal plaats voor 180 deelnemers. Als we meer aanmeldingen krijgen dan wordt er geloot", vertelt boswachter Marcel Kwant van Natuurmonumenten. Deelnemers gaan in gesprek volgens de filosofie 'Dialogen die Werken'. Een werkwijze die zich richt op het vinden van gezamenlijke thema's die ideeën richting geven en mensen in beweging kunnen brengen. In de ochtend wordt de agenda opgesteld en worden deelnemers getrakteerd op een virtuele excursie door het gebied. In groepjes delen mensen hun wensen en dromen die gedurende de ochtend worden geordend tot thema's. In de middag kiezen deelnemers een thema dat hun na aan het hart ligt om daar verder over in gesprek te gaan en meer concreet te maken. Deze streekconferentie biedt een bijzondere gelegenheid om uw mening te geven en mee te denken over het landschap tussen Harderwijk en Nunspeet. Alle inwoners en geïnteresseerden vanaf 16 jaar zijn welkom.

NOODZAKELIJK Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 18 september via: www.veluwemeerkust.nl. Alle inwoners van 16 jaar en ouder in Nunspeet en Harderwijk hebben rond 1 september ook een persoonlijke uitnodiging ontvangen via de post.