Dindoa wint derby van Hellas'63

ERMELO Waar het kunstgrasveld van Hellas'63 vorige week tegen Elburg onbespeelbaar was door de regen, kon er nu wel gekorfbald worden. In troosteloos weer was de derby tussen Hellas'63 en Dindoa een helft spannend: 9-11. Na rust klaarden de Ermeloërs de klus eenvoudig en wonnen met 16-21.

Hellas'63 kon de eerste helft mee met de Ermeloërs, die wel steeds op voorsprong stonden en de bovenliggende partij waren. Dindoa slaagde er voor de pauze niet in de marge te vergroten tegen de fysiek sterke Nunspeters. Marlon van Diest scoorde er voor de pauze drie en was na rust nog tweemaal trefzeker. Trainer Evert Houtriet zag dat haar vakgenoten hier goed op inspeelden. Dindoa liep in die fase weg naar 4-6 goals verschil en speelde een gewonnen wedstrijd. Doordat Exakwa won van DOS/WK (13-16) blijft de ploeg uit Lelystad koploper met twee verliespunten minder dan Dindoa.

2D: Hellas'63 - Dindoa 16-21 (9-11). Scores Dindoa: Marlon van Diest 5; Sam van der Beek 3 (1); Mark Bronkhorst 3; Kasper Velgersdijk 2; Jonathan van der Beek 2 (1); Dian Schuurkamp 2; Aniek Odding 2; Lindsey Verheul 2.