• foto: Marco Jansen

VVOG verovert Zuiderzeecup ten koste van Ajax

HARDERWIJK VVOG heeft ten koste van Ajax (2-1) voor de vierde keer in zes jaar beslag gelegd op de Zuiderzeecup.

Voor de pauze was Ajax zaterdag oppermachtig en had VVOG geen grip op de Amsterdammers die steeds goed in de ruimte tussen de linies doken.Dit leverde al na 40 seconden een kans op voor Stanley Akoy. Kenneth Misa Danso vond  in de 13e minuut de ruimte voor een schot en passeerde Frans Koornberg vanuit de draai.Jack van Moerkerk schoot na een counter net naast. Bilal el Amrani dwong Koornberg tot een redding met de voet.VVOG noteerde voor de pauze geen enkel doelgevaar.

De thuisploeg gaf het publiek de tweede helft meer waar voor zijn geld. Doordat invaller Guido de Graaf voorin zijn duels won, kwamen de Harderwijkers dichter en vaker bij het doel van Ajax. Ook Tijmen van Straten viel goed in. Dit resulteerde in de 64e minuut in de gelijkmaker. Wesley de Klein had er een belangrijk aandeel in. De middenvelder zette de aanval op en gaf de assist.Na een overtreding op De Klein in de zestien werd het zelfs 2-1. De Graaf stuurde Ajax-keeper Veenboer vanaf elf meter de verkeerde hoek in. Vlak voor tijd mikte Zakaria el Biyar (Ajax) nog over met een volley

Urk eindigde als derde door Huizen via twee goals van Hessel Snoek met 2-0 te verslaan.

Zuiderzeecup, finale: VVOG - Ajax 2-1 (0-1) 13. Kenneth Misa Danso 0-1, 64. Mustafa Kalkan 1-1, 72. Guido de Graaf 2-1 (strafschop).Om derde plaats: Huizen - Urk 0-2 (0-0). 62. en 90. Hessel Snoek 0-1 en 0-2.