• Van Donkersgoed

Dode vrouw Ermelo voelde zich niet veilig; man langer vast

ERMELO De 61-jarige man uit Ermelo die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van zijn 57-jarige vrouw blijft langer vast zitten. Dat heeft de politie vrijdag bekend gemaakt. Ook blijkt dat de vrouw eerder op de avond al contact heeft opgenomen met de politie omdat ze zich niet veilig voelde.

De politie trof woensdagavond 11 september, omstreeks 22.00 uur, in een woning aan de Magnolialaan in Ermelo, het stoffelijk overschot aan van de vrouw. De politie hield even later ter plaatse de echtgenoot aan. De politie gaat uit van een misdrijf.

EERDER CONTACT Uit het eerste onderzoek blijkt dat de vrouw uit Ermelo eerder die avond contact heeft gehad met de politie omdat zij zich niet veilig voelde en advies wilde. Door de politie-medewerkster is onder meer geadviseerd om het huis te verlaten en elders onderdak te vinden en in geval van nood direct 112 te bellen. Op het moment van de melding was er geen sprake van een acute noodsituatie.

ONDERZOEK Het nieuws dat de vrouw later op de avond is overleden, is dan ook bij de politie hard aangekomen. ,,Het telefoongesprek is inmiddels nageluisterd'', aldus de politie vrijdagmiddag. ,,Hieruit lijkt vooralsnog dat de gegeven adviezen in lijn zijn met de geldende werkwijze bij dit soort meldingen. Desondanks vindt de politie het van belang, gezien de noodlottige afloop, nader onderzoek te doen naar de afhandeling van deze melding om te onderzoeken of er leerpunten zijn in het proces.''

Het onderzoek naar wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld gaat de komende tijd verder. Het opsporingsonderzoek wordt breed opgepakt. Op het lichaam wordt sectie verricht. De verdachte is ingesloten en zal in de loop van volgende week worden voorgeleid.