Columns

Columnist:

Goudgraver

Typisch

Vorige week alle vier afleveringen van "Typisch: de Veluwe" gezien! Ik wil er nou eenmaal graag bij zijn, als de EO op televisie in maar liefst negen afleveringen gaat vertellen wat er nou zo typerend is aan ons.

Columnist:

Martijn Muijs

Blikvangers

Toen ik bij het tankstation kwam aangereden, moest ik met een boog om een hoopje afval heen om bij de pomp te kunnen parkeren. Terwijl ik uitstapte kwam een medewerker van het tankstation met stoffer en blik aangesneld om de rommel op te ruimen.

Columnist:

Goudgraver

Superman

Vorige week stuurde mijn vriendin mij een pakketje toe. Nee, niks internetterigs hoor! Ze had het ècht helemaal zelf ingepakt, zelf 'n postzegel geplakt en mijn adres opgeschreven. Ik werd er al blij van vòòr ik het opengemaakt had!

Columnist:

Martijn Muijs

Nashville vs Harderwijk

Tussen Nashville en Harderwijk zitten de nodige kilometers, voor de rest liggen de steden niet zo ver uit elkaar. Ga maar na: beide steden bevinden zich in de zogeheten Bible Belt, bekend om hun grote populatie orthodox gelovigen.

Columnist:

Goudgraver

Goede voornemens: top 10!

2018 was voor mij een uitstekend jaar. Geheel tegen de verwachtingen in kreeg ik - na een lange periode van werkloosheid- een prachtige baan. Daarmee belandde ik zomaar ineens aan de goede kant van de virtuele muur die onze samenleving in tweeën deelt.

Columnist:

Martijn Muijs

Vuurwerk

Het is regelmatig voorgekomen dat we, gezeten voor de televisie, elkaar aankeken en een gelukkig nieuwjaar wensten. Dat was dan op 24 maart, of 3 juni; feitelijk kon het elke dag van het jaar zijn. Gewoon om 8 uur 's avonds.

Gele Hesjes

Je kunt zeggen wat je wilt, maar als Fransen ergens goed in zijn is het in volksopstanden! Die van 1789 was natuurlijk de mooiste vanwege het verlokkende doel van vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Pagina's