Columns

Columnist:

Martijn Muijs

Beste burgemeester,

Uw termijn in Harderwijk zit er bijna op, maar een tweede is aanstaande – als het aan u en de raad ligt tenminste; die laatste stemde afgelopen week in elk geval unaniem in met een herbenoeming voor 6 jaar.

Voorop lopen

De Harderwijkse aanpak van pizzakoeriers was wel een goeie! Daarmee lopen we voorop in Nederland.

Columnist:

Martijn Muijs

Mama

Het is natuurlijk niet netjes om het gesprek van het tafeltje naast je af te luisteren, maar er was gewoon geen ontkomen aan. Zelfs vier tafels verderop kon ik ze nog verstaan. Vader en moeder met hun dochter, leek me.

Arm enRijk

Vorige week waren er twee nieuwe rapporten met een lekkere cijferbrij in de bijlage! Ik hou van statistieken en ik kan heel opgewonden raken van kleine kille cijfertjes.

Columnist:

Martijn Muijs

Kinderverkiezingen

Afgelopen week had The Post Online een interview met Wilco Bos over zijn fractievoorzitterschap van de Harderwijkse PvdA. Kort-door-de-bocht samengevat: het gaat de stad voor de wind.

Lekker dealtje

Het onderhouden van mijn buitenruimte is niet mijn favoriete bezigheid. Ik begrijp dus best dat de gemeente vijf jaar geleden blij was met het dealtje dat de Rotondespecialist b.v. voorstelde.

Gasloos

Voor het eerst was er zondag een echte vintage-markt bij de Mess en die rook naar succes! Velen kwamen snuffelen aan de geur van de fiftees en sixtees: een tijd waarin het leven aangenaam overzichtelijker was dan vandaag. Toen was er tenminste nog een betaalbaar ziekenfonds!

Columnist:

Martijn Muijs

Vissen

Terwijl ik dit tik, wordt even verderop de vis gevangen die binnenkort ingerold wordt in dit schrijfsel. Zo gaan die dingen: het nieuws van vandaag is de visverpakking van morgen.

WWWITT!

Even een 'rondje boulevard doen' is voor velen al een routine geworden. De Aaltjesdagen waren een soort stress test voor de boulevard: hoeveel toeristen kan Harderwijk trekken? Best veel dus! Er zijn natuurlijk wel een paar details waar nog 'es flink over nagedacht moet worden.

Pagina's