Columns

Boerenverstand

Het was een bijzonder gezicht, die sliert met zwaailichten zo ver het oog reikte. Afkomstig van de honderden tractoren die voorbijtrokken op de snelweg, terug van het Malieveld naar de green green grass of home.

Eat & fly

Ach wat kan het leven toch soms gul zijn. Gisteren de Action binnengelopen voor wat unexpected pleasure en het is weer helemaal gelukt. Een vogelhuisje voor 99 cent, swag!

Columnist:

Goudgraver

Dansers

Het jaar 2019 zal de Nederlandse geschiedenisboeken ingaan als het grote kanteljaar. Ik word behoorlijk ongemakkelijk van de immense stapel zomernieuws over klimaatverandering, energie-omwenteling en stikstof-uitstoot.

Columnist:

Martijn Muijs

Fijn/niet fijn

Fijnstof: het woord doet anders vermoeden, maar zo fijn is die stof dus niet. Althans, als het gaat om gezondheid. Of politici met grootste plannen. Bouwprojecten, luchthaven, lekker hard scheuren, van die dingen.

Columnist:

Goudgraver

Goed Genoeg

Druk weekje achter de rug. Naast de baan, de columns en het vrijwilligerswerk nestelde ook mantelzorg zich op een paar vaste plekken in mijn agenda. Tijd om keuzes te maken zou je zeggen maar, net als minstens 80% van alle Nederlanders, vind ik dat niet zo makkelijk.

Columnist:

Martijn Muijs

Wietproef

Ik was enigszins verbaasd over het bericht dat Harderwijk door burgemeester Van Schaik is aangemeld voor de landelijke wietproef. Politieke motieven zijn soms lastig te doorgronden, daarom een klein gedachtenexperiment.

Columnist:

Goudgraver

China

Sommige dingen (zoals ademhalen, autorijden, biertje bestellen) hoef je eigenlijk nooit te leren. Die gaan vanzelf zonder er over na te denken. Over andere dingen (zoals de aanschaf van je auto, je partner-keuze, je kinderwens) dacht ik wel even na, maar ook weer niet al teveel.

Columnist:

Martijn Muijs

Niet kopen

'Kijken, kijken, niet kopen!' is al decennialang de uitroep van middenstanders in den vreemde zodra je als Nederlander voorbij hun kraampje loopt – het zijn niet onze bleekneusjes, maar de hand op de knip die ons verraadt. Ikzelf maak me er ook schuldig aan, en niet alleen in het buitenland.

Pagina's