• In de "Harderwijker Ardennen", het Leuvenumse bos

    Rita Hoving

Beginnerscursus Nordic Walking bij Athlos start 14 oktober

21-09-2017, 23:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 14 oktober 2017, 09:30 tot 10:45

Locatie:

Strokelweg 9, Harderwijk
Athlos clubgebouw
Harderwijk

Atletiekvereniging Athlos heeft een grote groep Nordic Walkers en wandelaars die wekelijks een ochtend het bos in gaan. En op zaterdagochtend 14 oktober start Athlos weer met een beginnerscursus Nordic Walking. In 6 zaterdagochtenden leer je de basistechniek van deze sport. Met Nordic Walking verbeter je je conditie en versterk je spieren van armen, benen en romp. Wandelen kan bijna iedereen van nature, accenten bij het Nordic Walken liggen in het benutten van de inzet van bovenlichaam en armen. Hiervoor gebruiken we de stokken. De training wordt opgebouwd van één uur in het begin tot anderhalf uur tegen het eind van de cursus.

De cursus wordt gegeven op 6 zaterdagochtenden van 9.30 tot 11.00 uur en start op zaterdag 14 oktober vanaf het clubhuis aan de Strokelweg 9, 3847 LR Harderwijk. Tijdens de cursus kunnen de deelnemers stokken van de vereniging gebruiken. Na afloop van de cursus zijn er groepen op verschillende niveaus en verschillende dagen waarmee je verder kunt wandelen en dan is ook pas het moment gekomen om zelf stokken aan te schaffen. De cursuskosten zijn 40 euro inclusief thee of koffie na afloop. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator Wandelsport, Ria van 't Slot, wandelsport@athlos.nl of 06 1086 4221.

Naast dat je goed voor je lijf bezig bent met bewegen is het ook heel goed voor je hoofd om buiten in de natuur te zijn en het derde pluspunt is dat je kennismaakt met andere gelijkgestemden.