Boekenverkoop voor goede doelen in Ermelo

15-12-2017, 14:30 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 28 december 2017, 10:00 tot vrijdag 29 december 2017, 15:00

Locatie:

Jeugdkant 1, Ermelo
Kerkelijk Centrum
Ermelo

In het Kerkelijk Centrum (Jeugdkant 1) wordt op donderdag 28 en vrijdag 29 december een grote verkoop van boeken georganiseerd. De boeken zijn verzameld via de Kringloopwinkel. De boeken zijn tijdens de verkoop verdeeld in twee categorieën: veel kinderboeken en "de rest".

De opbrengst zal ten goede komen aan een aantal projecten van deelnemende kerken:

De Rooms Katholieke Kerk heeft een werkgroep die jaarlijks veel werk maakt van opvang van Kroatische kinderen, die vanuit hun moeilijke positie een ongestoorde vakantie in Nederland mogen doorbrengen op De Zandkamp in Ermelo. Deze vakanties laten een onuitwisbare indruk achter bij de Kroatische kinderen en hun begeleiders.

De Oude Kerk-jeugd en jongeren van de andere kerken, organiseren beurtelings reizen naar Bulgarije, waar zij allerlei opbouwwerk verrichten. Zij schrijven daarover het volgende: "De Oude- , Nieuwe- en Westerkerk uit Ermelo gaan afwisselend, jaarlijks, op jongerenwerkvakantie bij Roma-bevolking in Bulgarije. In verschillende dorpen worden kinderprogramma's gedraaid en kerken/gaarkeukens opgeknapt. Onze jongeren hebben een ervaring voor het leven en geloof, hoop en liefde voor de Roma kinderen".

In de Geref. Kerken (Immanuelkerk en Maranathakerk) bereidt een viertal jongeren zich weer voor op een reis naar Bukulula in Oeganda, om daar op de Real Shepherd School opbouwwerk te verrichten: De school groeit behoorlijk. Daarom moet er uitgebreid worden. En de oudere gebouwen moeten worden opgeknapt. Bovendien zal een deel van de opbrengst van de boeken worden besteed om kinderen uit arme gezinnen de gelegenheid te geven naar school te gaan

De Geref. Kerk (Vrijg.) heeft recent een vleugel aangeschaft. Dit instrument is bekostigd door in het verleden allerlei acties te ontketenen. De zgn. vleugelcommissie van de Rehobothkerk wil daarvoor graag de laatste euro's bij elkaar sparen.

Een groep vrijwilligers uit de deelnemende kerken heeft deze verkoping georganiseerd.

Zij hopen zo voldoende geld bij elkaar te krijgen om de genoemde projecten te honoreren.

Daar kan iedere Ermeloër ook aan bijdragen, door boeken te kopen:

Voor € 3,00 per kilo kunt u een stapeltje boeken zelf uitzoeken.

Openingstijden van de boekenverkoop:

Donderdag 28 december tussen 10.00 uur en 17.00 uur

Vrijdag 29 december tussen 10.00 uur en 15.00 uur