• Geheime Kerk ervaren?

    Jan Vermeer
  • Een initiatief van Jan Vermeer!

    Jan Vermeer

Geheime kerstviering in Oude Kerk Ermelo

05-12-2017, 21:40 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 12 december 2017, 19:30 tot 22:15

Locatie:

Kerkbrink 1, Ermelo
Oude Kerk
Ermelo

"Hoe zou de kerk eruit zien als je de voorganger weg zou halen? En de muziek, aanbidding, gebouwen, programma's, rituelen en ceremonies, ja zelfs de zondagsschool? Wat blijft erover? Het antwoord op de vraag wat er overblijft, is de ware kracht van je gemeente. Het antwoord op die vraag laat zien hoe gezond je kerk is. Want 'kerk zijn' gaat niet om de voorganger, niet om de dagelijkse gang van zaken en niet om de programma's. Het gaat erom hoe we Christus kunnen leren kennen en in Hem kunnen groeien, hoe we met elkaar verbonden zijn, en hoe we Hem dienen, binnen en buiten onze kerkmuren." - Richard Krecjir

Wat blijft er over als alle uiterlijke vertoon wegvalt? Die vraag gaan we onderzoeken op 12 december 2017 in de Oude Kerk in Ermelo. We kunnen veel leren van de Vervolgde Kerk in landen als Noord-Korea, maar ook in de Moslimwereld.

Verborgen Kerst

Het exacte programma verraden we nog niet, maar de dienst staat in het teken van 'Verborgen Kerst'. In veel landen is het voor (bepaalde groepen) christenen verboden om Kerst te vieren. Toch proberen deze christenen bij elkaar te komen of anders alleen in hun hart Kerst te vieren.

Tijdens deze avond vertelt initiatiefnemer/schrijver Jan Vermeer, werkzaam bij Open Doors, over de belofte van Kerst én over ons antwoord op Gods beloften. De Pakistaanse christen Imran Gill neemt de bezoekers mee naar zijn land en laat ons zien hoe hij daar in soms extreme omstandigheden Kerst vierde.

Een Geheime Kerk-dienst is geen spel, we gaan geen vervolging nabootsen. We houden een samenkomst zoals ze dat in Vervolgde Kerk graag zouden doen. De dienst is een indringende ervaring. De Bijbelse realiteit en verhalen van vervolging komen dichterbij dan ooit. Je geloofsleven krijgt een nieuwe impuls.

Een initiatief van schrijver Jan Vermeer

De Geheime Kerk-avonden zijn een initiatief van christelijke bestseller-auteur Jan Vermeer, die werkzaam is voor Open Doors, een organisatie die zich wereldwijd inzet om vervolgde christenen te helpen.

Wat: Geheime Kerst viering in de Oude Kerk in Ermelo

Wanneer: Dinsdag 12 december 2017 aanvang 20.00 uur

Waar: Kerkbrink, Ermelo

Toegang: gratis Meer informatie: www.geheimekerk.nl