• Gert van Hoef debuteerd in harderwijk

    GvH

Jong talent debuteert in de najaarsorgelserie van Harderwijk.

26-09-2017, 21:00 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 12 oktober 2017, 20:00 tot 21:00

Locatie:

Kerkplein 1, Harderwijk
Grote Kerk
Harderwijk

De Barnevelder Gert van Hoef (22) heeft zoveel fans op YouTube, dat hij bijna kan tippen aan Nick en Simon. Deze volgers hebben hem echter niet gevonden om zijn zang- of gametalent: het is zijn orgelspel waarmee hij miljoenen mensen over de hele wereld raakt. Donderdag 12 oktober komt hij naar Harderwijk.

Het begint allemaal zo'n 8 jaar geleden: de dan 14-jarige Gert van Hoef plaatst zijn eerste video, waarin hij foutloos Bachs Toccata en Fugue speelt. Zijn inspiratie is een ander YouTube-filmpje, dat hij net zo lang heeft nagespeeld tot hij het stuk volledig in de vingers had. Binnen korte tijd is Gerts video een half miljoen keer bekeken. "Mensen vonden het geweldig: een klein, schattig jongetje met pluizig haar, dat zo'n moeilijk stuk kon spelen!"

Het verhaal wordt nog verbluffender als blijkt dat Gert pas een jaar hiervoor is begonnen met lessen bij opa. Daarom typeert juist deze Bach-video Gert, die alles om zich heen vergeet als hij enthousiast is. "Ik oefende soms wel 10 uur op een dag."

Inmiddels heeft de Barnevelder zo'n twintigduizend fans. Door die bekendheid kan hij steeds meer concerten geven. Hij krijgt ansichtkaarten van luisteraars van over de hele wereld, die geraakt zijn door zijn muziek. En dat is precies wat hij wil: mensen ontroeren met orgelmuziek. "Als ik speel, ben ik intens gelukkig. Ik stop er al mijn emotie in."

Tijdens het concert in Harderwijk laat van Hoef zich van zijn beste kant zien. Het programma zal worden begonnen met een liedbewerking van de organist zel, waarna werken van j.Clarke, J.S.Bach, G.F.Händel, C.Ph.Bach, F.Asma, de Stars en Stripes van J.P.Sousa arr. Klaas Jan Mulder, waarna nog enkele componisten de revu passeren met aan het eind een improvisatie Blijf bij mij Heer van de organist zelf. Een prachtige avond voor jong en oud.

Ook dit concert begint weer om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 .