• Lenteproeverij bij Drankenkabinet 20 april

    Kelly van der Dussen

Proef de lente bij Drankenkabinet

14-04-2018, 16:30 | Lezersnieuws | Ilja Schouten

Datum:

vrijdag 20 april 2018, 18:00 tot 21:00

Locatie:

Putterweg 36
Drankenkabinet
Ermelo

Proef de lente bij Drankenkabinet

Drankenkabinet aan de Putterweg 36 in Ermelo houdt op vrijdag 20 april van 18.00-21.00 uur haar jaarlijkse lenteproeverij. Vinologe Ilja Schouten laat bezoekers proeven van goede, betaalbare wijn, waarbij de focus ligt op de lente.

,,86 procent van de wijn in Nederland wordt verkocht in de supermarkt, maar 14 procent in de horeca en wijnwinkels. We betalen in Nederland gemiddeld 2,99 euro voor een fles wijn, maar daar kan je geen goede wijn voor laten maken. Ik wil mensen kennis laten maken met goede wijn uit mijn winkel en wij kunnen vertellen hoe die wijn gemaakt wordt. Het is heel toegankelijk??, verzekert Schouten. ,,Goede wijn hoeft ook niet duur te zijn. Wij hebben 50 wijnen open staan in de prijscategorie 5 tot 50 euro. We laten lekkere lentewijnen proeven. Mooie ros??s, druifjes als Vermentino en Pecorino. Wijnen uit wijnregio?s in ontwikkeling, zoals de Pfalz in Duitsland en regio Nieder?sterreich in Oostenrijk.?? Schouten is als vinoloog aanwezig en heeft daarnaast diverse deskundigen uitgenodigd om uitleg te geven over wijn-spijs combinaties. ,,Er zijn leuke gasten, zoals Roelof Schipperus van de Kleine Distilleerderij uit Zeewolde. Hij is een jonge ondernemer die een heel lekkere gin heeft ontwikkeld en een likeurtje. Hij komt om zijn producten te laten proeven en vertelt over zijn passie.?? Schouten nodigt iedereen uit om te komen proeven en kennismaken met de nieuwe lentewijnen. ,,Vaste klanten zijn ook zeker welkom. Het is open inloop, je krijgt een formulier en een glas. Het is heel vrijblijvend in een gezellige sfeer.??

Opgeven is wel verplicht: via mail: ilja@drankenkabinet.nl , telefonisch: 06-13349029 of even binnenlopen aan de Putterweg 36.