• Wim verhoogcarolien van heerde

    overhandiging

4 ECO 26.000 euro

31-01-2019, 18:04 | Lezersnieuws | Wim

 

 

PERSBERICHT

 

Ecologische woningbouw mogelijk in Guatemala dankzij regionale sponsorwerving

 

 

Een jaar lang organiseerde Wim Verhoog uit Harderwijk een sponsoractie ten bate van ecologische woningbouw in Guatemala. Dit resulteerde in een bedrag van ruim € 26.000, genoeg om 4 modelwoningen te bouwen. Statiegeldacties in supermarkten, kleine bedrijven, grote bouwbedrijven, maar ook vrienden, familie en andere betrokken leverden grote en kleine bedragen.

 

Verhoog: “Ruim 1000 huizen zijn er al gebouwd in Guatemala door de in Nederland opgerichte stichting Constru Casa. Een land dat zwaar getroffen wordt door natuurgeweld en waar, door burgeroorlogen, vele mensen dakloos en straatarm zijn geraakt. Bij het bereiken van de mijlpaal van het  1000e huis  besloot ik om een felicitatieactie op te starten met als doel: 4 ecologische woningen ontwikkelen en bouwen om nog meer en beter iets te kunnen betekenen voor deze kansarme mensen. Een zo’n huis kost ongeveer 600o euro en dat is dus gelukt!”

 

De ecologische woningen worden met duurzamer materiaal gebouwd. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van gerecycelde autobanden om muren te verstevigen en…...

Alle huizen zijn aardbevingbestendig. De bewoners bouwen zelf mee en moeten een eigen financiële bijdrage leveren. Een concept dat al bijna 15 jaar succesvol blijkt te zijn.

 

Verhoog organiseerde deze actie in de regio rondom Harderwijk waar hij woont, maar ook in de regio rondom zijn geboortedorp Stolwijk in de Krimpenerwaard. Tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van vrijwilligers reikte hij aan directeur van Constru Casa, Carolien van Heerde, dit mooie bedrag uit. En hij gaat door, als ambassadeur van Constru Casa.

Meer weten over dit mooie project: kijk op www.construcasa.nl

 

NOOT voor de redactie:

Meer informatie over deze actie: Wim Verhoog, Harderwijk. Telefoon: 06 51831422

 

Bijgevoegd:

Foto 1: Wim Verhoog overhandigt cheque aan directeur Carolien van Heerde

Foto 2: Van oud naar nieuw