• Tünde met haar Blije IJsvogel

    Tünde Snijders

ArTTalent Gelanceerd

01-07-2019, 07:55 | Lezersnieuws | Tünde

20 jaar geleden kwam ik naar Nederland met mijn Nederlandse man met wie ik daarvoor op MV Doulos zendingswerk verrichtte. Hij was ziek geworden en moest hier behandeld worden. Het was voor mij geen keuze maar een noodzaak om hier te komen wonen.

De gebeurtenissen daarna vonden in zo’n snel tempo plaats dat ik, voordat ik het door had, al ingeschreven was voor het NT2. De taal heb ik me binnen een jaar eigen gemaakt en ik dacht als vrouw hier aan de slag te kunnen. Mijn vwo-opleiding was in Nederland nog niet erkent waardoor ik op een lager niveau moest starten en daarvoor een opleiding nodig had. Zo heb ik in korte tijd een mbo-diploma bemachtigt. Na vele sollicitaties kreeg ik toch geen baan. Vervolgens belandde ik in een situatie dat ik jaren niet kon werken.

Toen ik door mijn financieel adviseur verteld werd dat ik mogelijk een tekort heb als er iets met mijn man zou gebeuren, besefte ik in wat voor situatie ik door omstandigheden buiten mijn macht om, beland ben. Ik werd zelfs een mikpunt van een jaloers persoon, ‘het is makkelijk om te leven op het ‘riante’ salaris van je man’. Daarom heb ik besloten om financieel zelfstandig te worden.

Ik kocht bij de Action voor €1,60 schilderdoeken. Ik schilderde een ijsvogel en zette het op Marktplaats en verkocht het binnen een week voor €35. Dat bedrag heb ik in kwalitatieve doeken geïnvesteerd en het schilderen doorgezet. Als ik met een schilderij klaar was plaatste ik het op Marktplaats. De snelheid waarmee de stukken verkocht werden verraste mij. Dat werkte bemoedigend. Ook de complimenten zetten mij aan tot ijverig werken. Binnen 2 jaar was dat bedrag zo vermenigvuldig dat ik inmiddels mijn eigen bedrijf op kon starten.

Het schilderen kwam als een zegen. Vanaf 1 juli heb ik mijn eigen onderneming ArTTalent gelanceerd. Als je 20 jaar ‘alleen maar huisvrouw’ wordt genoemd, voelt het enorm fijn om je eigen baas te zijn. Te mogen zeggen: “Ik heb een baan gecreëerd voor mezelf”.

De dubbele TT is het symbool van de brug die ons verbindt. De brug brengt ons bij elkaar en kunst is zo’n brug. Onder de brug is ook een tunnel, er is altijd licht aan het einde van de Tunnel.
Hoe vaak wist ik niet wat ik in Nederland moest beginnen. De hoop heb ik nooit opgegeven.

Ben je nieuwsgierig naar mijn werk, kom kijken tijdens de Kunstroute op 14 en 15 sept. Meer info www.kunstroute.nu of op www.tundesnijders.com