Dansen goed voor gezondheid

14-08-2016, 11:30 | Lezersnieuws | volksdansgroep ballamus simus

De laatste tijd is er veel aandacht voor het nut van bewegen voor gezondheid. Dansend bewegen blijkt een belangrijke bijdrage te leveren.

Gezond blijven, wie wil dat niet? Iedereen toch? We hopen altijd maar dat we lang gezond blijven en gezond ouder worden. Veel mensen proberen daar wat aan te doen; door voedingssupplementen, fitness, sport, gezond eten en dergelijke. Al dit soort zaken kan helpen wat langer gezond te blijven. Daarom is het nuttig er aandacht aan te geven.

Wat bij mensen niet altijd bekend is, is dat dansen een bijzonder grote bijdrage kan leveren aan de gezondheid. Het gaat dan niet alleen om een betere doorbloeding van de vaten van benen en armen, maar om veel meer. Onderzoek heeft uitgewezen dat dansen meehelpt om dementie te voorkomen. Door dansen blijven de hersenen gezonder functioneren.

Bij dansen zijn we prettig in beweging op muziek en we doen dus ook nog eens iets belangrijks voor onze gezondheid. Daarom doet volksdansgroep Ballamus Simus te Ermelo er alles aan om mensen in de gelegenheid te stellen door te dansen hun gezondheid te verbeteren.

Ballamus Simus geeft volksdanslessen. Geinteresseerd? Kijk op www.ballamusssimus.nl of bel met 0341557818. En wie eerst eens wil proberen of volksdansen iets voor hem of haar is kan kiezen tussen twee gratis probeerlessen of een proefpakket van 5 lessen voor €24. Aanmelden kan op ballamussimus@gmail.com