• Deel van de kraam van Stichting Bobbi Bear NL tijdens één van de zomerbraderie avonden in Ermelo

    Brigitte Wendelgelst

De eerste ervaringen van Stichting Food for Bobbi Bear in Ermelo

11-02-2019, 17:18 | Lezersnieuws | brigitte

De problematiek van de kinderen die worden geholpen door Operation Bobbi Bear is er een waarvan de meeste mensen niets willen horen. Het resultaat van de hulp is ook veel minder tastbaar dan die van veel andere goede doelen. Wij kunnen geen waterput laten zien die is gebouwd in een dorp in Afrika. Van ons krijg je geen fotos van blije kinderen die hun nieuwe school openen. En ook zijn er geen filmpjes over doodzieke kinderen die genezen worden. Wij proberen juist deze kinderen om wille van de privacy zoveel mogelijk te beschermen. Bovendien is hun pijn voor de buitenwereld niet zichtbaar. Vaak lijken de kinderen ongeschonden en gezond. Terwijl hun ziel en hun hart heel ernstig beschadigd is. Wat wij wél kunnen laten zien is de Bobbi Bear waarop het hele verschrikkelijk verhaal staat getekend, of geschreven. En daar wil eigenlijk niemand naar kijken. Het is té schokkend.

Ik weet nog goed hoe het voelde deze zomer, wanneer ik, terwijl ik op markten en braderiën mensen het verhaal van de Bobbi Bear probeerde te vertellen, en spulletjes probeerde te verkopen uit onze Bobbi Bear Webshop. Dat mensen geen interesse hebben in ons product, dat kan ik nog plaatsen. Maar het doet natuurlijk wel pijn als je ziet dat er meer aandacht is van de winkelende massa voor suikerspinnen en niemandalletjes, en dat er schrikbarend weinig mensen de moeite nemen om op zijn minst even je verhaal te komen aanhoren. Dat de lasten veel groter zijn dan de baten, daar kan ik mee dealen. Misschien was de keuze niet zo goed. Misschien is 3,5 euro teveel voor een zak kerstchocolaatjes, ook al gaat dan een euro naar het goede doel. Dat kan een inschattingsfout van mijn kant zijn. Maar dat er ongepaste grappen worden gemaakt over dit onderwerp, dat mensen hun hoofd afwenden als ik probeer ze een flyer aan te reiken, en dat ik zelfs moet aanhoren dat ” dat in hun eigen land maar moet worden opgelost” dat raakt mij diep in mijn ziel. Ik ben dan even verontwaardigd, verdrietig en best even boos ook.

Seksueel misbruik is nog steeds een onderwerp waar je liever niets mee te maken wilt hebben. Daar kan ik van alles van vinden en over voelen, maar ik kan dat niet in mijn eentje veranderen. Wel kan ik die emotie kan omzetten in nieuwe energie. 

Heeft u tips of wilt u meehelpen ons werk een succes te maken? Kom langs op https://foodforbobbibear.com/ of stuur een mail naar foodforbobbibear@gmail.com