De kerk op de pauzeknop

11-11-2017, 13:40 | Lezersnieuws | Gonnie Schalk

KERK OP DE PAUZEKNOP

Op donderdag 23 november zal op uitnodiging van de commissie Vorming en Toerusting van de Hervormde gemeente Ermelo de directeur van stichting Refo500 Prof.dr.H.J. Selderhuis, spreken in De Hoeve, Kerkbrink 1 te Ermelo.

Luthers herontdekking van het Evangelie van genade leidde tot ingrijpende veranderingen in de kerk, veranderingen die de naam ´Reformatie´ hebben gekregen. Luther zette de kerk als het ware op ´pauze´ om de vraag te stellen: zijn wij wel kerk zoals God dat wil? In dit jaar 2017 is wereldwijd stilgestaan bij de 500e verjaardag van de Reformatie en élke kerk, waar ook ter wereld heeft hard gewerkt om de relevantie van die Reformatie duidelijk te maken.

Wat heeft Luthers Reformatie ons als kerk vandaag te zeggen? Wat betekent de Reformatie van toen voor onze kinderen nu? Kunnen wij nog iets leren van de antwoorden van toen op vragen die ook nu aan de orde zijn? Deze en andere vragen (en antwoorden) komen aan de orde.

Deze avond begint om 20.00 uur. Weet u allen van harte welkom.

De commissie stelt het op prijs als u zich van te voren aanmeldt bij Bea van Kooten via info@vormingentoerusting.com of tel: 0341-564513 / 06-53192416 . Uw bijdrage voor deelname bedraagt 3 euro per persoon.