• Koen Couperus (L), Herman Courperus en Jan Simonse (R)

    Luuk de Jong

Ermeloër Koen Couperus clubkampioen Athlos' wegatleten

25-05-2019, 08:28 | Lezersnieuws | Wessel


Bij de Harderwijkse atletiekvereniging Athlos werden de afgelopen twee weken de clubkampioenschappen georganiseerd voor wegatleten. Met een meerkamp van vier wedstrijden werd beslist wie zich tot clubkampioen van 2019 mocht kronen. Zij begonnen met een coopertest van 12 minuten waarin zoveel mogelijk rondjes werden gelopen op de atletiekbaan. Twee dagen later stond een wegwedstrijd tijdens de Germano Veldwijkloop op het programma. Afgelopen week volgde een snelle 1.000 of 1.500 meter op de baan om het op donderdag af te sluiten met een lange bosloop met veel mul zand en hoogteverschil. 
Voor de laatste afstand had de Ermeloër Koen Couperus een achterstand van twee seconden op zijn naast rivaal Jan Simonse die een hele sterke eindsprint in de benen heeft. Tijdens een tactisch gelopen bosloop van 10 kilometer maakte Koen de wedstrijd meteen hard door snel te starten om Jan maar niet in zijn kielzog mee te nemen naar de finish. Dat plan pakte goed uit voor hem, alhoewel Koen tot het eind aan toe over zijn schouders bleef kijken of Jan hem niet zou kunnen passeren met zijn pijlsnelle eindsprint. Daags na zijn eindexamens bij het RSG Slingerbos, werd Koen clubkampioen en verwees Jan naar de tweede plaats.
Bij Athlos waren er overigens nog negen andere clubkampioenen. Iedereen traint namelijk op haar/zijn eigen niveau bij vijf verschillende trainingsgroepen. Binnen elke groep werd er gestreden om het kampioenschap bij de mannen en vrouwen en dat leverde in totaal tien clubkampioenen op. Maar Koen was iedereen te snel af.