• Top 25 gemeenten met meeste aantal zonnepanelen per inwoner

    Lynn Plat

Ermelo blijft achter met zonne-energie

23-01-2018, 12:10 | Lezersnieuws | Renate van den Brink

Uit onderzoek van zonnepanelenleverancier Zonneplan blijkt dat er relatief weinig zonnepanelen op de daken in Ermelo liggen. Per 3 inwoners is er op dit moment 1 zonnepaneel aanwezig. Hiermee staat de gemeente Ermelo op plek 230 van alle 388 gemeenten in Nederland. Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat Ermelo wel een gemeente is met veel potentie voor zonne-energie.

De tussenstand

Ermelo zit onder het gemiddelde van Nederland, wat ligt op 0,45 zonnepaneel per inwoner. Ook vergeleken met gemeenten uit de provincie Gelderland presteert Ermelo matig. Neerijnen, de koploper uit de provincie, heeft namelijk 1,06 zonnepaneel per inwoner en neemt hiermee plek 22 van Nederland in.

Onderzoek en potentie

Zonneplan heeft de daken van alle woningen voor zonnepanelen in Ermelo onderzocht. De ongeschikte woningen; met een rieten dak, teveel schaduw, een rijksmonument of flats zijn niet meegenomen. De conclusie is dat 4.104 koopwoningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Van het aantal geschikte adressen hebben 565 locaties een zonnepaneleninstallatie.