Ermelose politieke perikelen (1)

25-03-2018, 11:23 | Lezersnieuws |

 

Er is een nieuw college in Ermelo. Na 2 dagen al. En zonder CDA en CU. Als ik de reacties zo lees begrijpen deze partijen hier niets van. Een koekje van eigen deeg….

 

CDA en CU hadden al een pakt gevormd en hoefden alleen nog glimlachend af te wachten wie ze deze keer wel en wie ze niet zouden toelaten in hún college.

 

Daags voor de verkiezingen schreef ik dit nog: “wat mankeert het CDA om 50 kandidaten op de lijst te zetten terwijl er maar 21 raadsleden gekozen kunnen worden. Behoorlijk aanmatigend dat bijna 40% van alle kandidaten (50 van de in totaal 132 kandidaten!!) in de gemeente Ermelo door het CDA worden geclaimd. Belachelijk. Het doet een beetje denken aan het gedrag van de landelijke PvdA een paar verkiezingen terug. Zoals zij dachten dat Nederland van de PvdA was, zo denkt het CDA in Ermelo kennelijk dat Ermelo aan het CDA toebehoort”.   

Het lijkt erop dat de onvrede zoals onder andere omschreven in de petitie van de heer Krouwel niet alleen breed is gedragen onder de inwoners van Ermelo maar ook in de raad. Misschien is het de “van den Bosch bonus”; 12 jaar lang de raad in de hoek zetten en de burgers beliegen. De heer Philippi schreef recent een goed stuk over het feit dat het Duaal Stelsel in Ermelo aan de laars wordt gelapt. De raad is de baas en niet B&W. Overal in Nederland, wettelijk geregeld, maar in Ermelo heeft het college daar lak aan. Gehad. Daar wringt de schoen.

 

Zo bekeken is dat dan weer positief voor CDA en CU. Eigenlijk zijn zij nog steeds een beetje de baas, samen met de raadsleden van de andere 4 partijen; die dan weer wel de meerderheid hebben. Alleen het wethouders pak kan voor 4 jaar de mottenballen in. Ga dan nu maar eens vanuit de oppositie de Ermelose politiek moderniseren! Aan het nieuwe college de schone taak om daaraan mee te doen.

 

Burgemeester André Baars schreef naar aanleiding van de petitie van Krouwel badinerend: “jammer dat een kleine groep Ermeloërs niet tevreden is over het gemeentebestuur”. Naar mijn mening ongepast voor een burgemeester om zich op deze wijze in de politieke discussie te mengen. En bovendien volledig de plank misgeslagen. Dat zal nog even wennen worden voor deze burgemeester om een toontje lager te gaan zingen, zich niet als CDA-er te profileren en zich zoals het hoort boven de partijen op te gaan stellen.

.....zie ook deel 2.....