• Theaterconcert 31 oktober 2015 De Dialoog in Ermelo

Hans Visser & Irena Filippova met 'Doctor Zhivago'

16-10-2015, 15:20 | Lezersnieuws | Wilma Mulder

Multimedia muziektheater over het tragische, maar ook romantische en meeslepende leven van Doctor Zhivago in het theater De Dialoog.

Velen zagen de met vijf Oscars bekroonde film 'Doctor Zhivago', een van de hoogtepunten uit de filmgeschiedenis. Of lazen het gelijknamige boek waarvoor schrijver Boris Pasternak in 1958 de Nobelprijs voor de Literatuur ontving. De verhalende roman is gebaseerd op het leven van Pasternak zelf. Hij verweefde het dramatische en spannende liefdesverhaal van de jonge arts en de beeldschone Lara met de gebeurtenissen in het rumoerige Rusland aan het begin van de vorige eeuw. Maar 'Dokter Zhivago' is vooral ook een filosofisch boek. Zhivago rebelleert niet tegen de Sovjetstaat, maar staat op in naam van een vertrapt ideaal: de individuele mens.

Voor gitarist Hans Visser en accordeonist/zangeres Irene Filippova vormt de roman het decor waartegen zij de levens van Pasternak en Doctor Zhivago proberen te ontrafelen. Met prachtige, op een groot scherm geprojecteerde beelden en tweetalige songs - in het Russisch en Nederlands - brengt het duo samen met percussionist Arthur Bont in dit theaterconcert deze grandioze klassieker op bijzondere en eigen wijze tot leven.

www.hansvisserproductions.nl

zaterdag 31 oktober 2015, De Dialoog in Ermelo

Aanvang 20.15 uur

Toegangsprijs € 17,50 (inclusief pauzedrankje)

Kaartverkoop iedere dinsdagmorgen van 10.00-12.00 uur en elke donderdag van 14.00-20.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van De Dialoog in Ermelo.

Reserveren kan ook via www.theaterdialoogermelo.nl