• Lekker bakken met de producten van Molen De Koe

    Ela Geitenbeek

Heel Ermelo Bakt voor jarige Molen De Koe

04-04-2018, 09:33 | Lezersnieuws | Sandra

Wie bakt de lekkerste cake van Ermelo? Molen De Koe draait 10 jaar en één van de feestelijke activiteiten in dit jubileumjaar is de wedstrijd Heel Ermelo Bakt. De lekkerste cake zal als jubileumcake in het assortiment in de molenwinkel worden opgenomen! 

De basis voor de cake is de boerencakemix van Molen De Koe. Deelnemers voegen daaraan ingrediënten toe om er een speciale jubileumcake van te maken. 

Een vakkundige jury beoordeelt de cakes. De jury bestaat uit Anne-Wil Hamstra,  eigenaar van ‘Kaneel en Kruimels’, bekende Ermelo’er en kookliefhebber Cock Andreaeen Marian van der Geest, bakvrijwilliger bij de molen.

Meedoen aan de wedstrijd? In de winkel en op de website staat een deelnameformulier. Bij inlevering van een ingevuld formulier in de Molenwinkel ontvangt de deelnemer de boerencakemix. Inschrijven kan tot en met 12 mei, op de Nationale Molendag. Cakes kunnen worden ingeleverd op zaterdagochtend 19  mei. Tijdens deze dag is er een Creatieve dag bij Molen De Koe. Dan beoordeelt de jury de cakes en wordt de winnaar bekend gemaakt. Om 11.15 uur start de jurering, tegen 12.00 uur is de prijsuitreiking.

Het jubileum van Molen De Koe wordt het hele jaar gevierd, maar speciaal op de welbekende Molendag op zaterdag 12 mei, een Creatieve Dag op zaterdag 19 mei en de Molentourtocht op zaterdag 26 mei staat de molen extra in het zonnetje. Onder het motto ‘Houd de wind in onze wieken’ zullen er diverse acties zijn.

Meer informatie over alle activiteiten via www.molendekoe.nl, Twitter of Facebook.