• groepsfoto op de Sjipka pas

    Bert Dokter
  • dakpannen leggen op de uitbouw van het kerkje

    Jan Plette

Jongeren Oude Kerk terug uit Bulgarije

21-10-2017, 13:51 | Lezersnieuws | Jan Plette

Afgelopen zaterdag keerde de jongeren van de Oude Kerk in Ermelo terug uit Bulgarije. De groep die met begeleiding uit totaal 32 personen bestond heeft bouwwerkzaamheden verricht in de Roma gemeenschap van Rozina en Slatina.

Stichting Mission Possible ondersteunt en organiseert deze projecten, de stichting is al jaren actief in deze gemeenschappen en richt zich op kinderen en jeugd uit probleemgezinnen, straatjeugd, tienermoeders en alcohol- en drugsverslaafden in Albanië, Armenië, Bulgarije, Oekraïne en Rusland.

Dit jaar werd door de jongeren de kerk en het bijgebouw waar 2 jaar geleden aan is gewerkt in Rozina volledig geschilderd. In Slatina werd een toiletgebouw gebouwd en is een uitbouw aan het kerkje geplaatst. Iedere middag werd er een kinderprogramma georganiseerd, lokale mensen van Mission Possible zijn aanwezig voor ondersteuning en fungeren als tolk.

Na een intensieve voorbereiding van ruim een half jaar waarin 25.000 euro werd opgehaald voor dit project mogen we terugkijken op een bijzondere week waarin veel gedaan en beleefd is.

Wilt u meer weten ga dan naar https://www.missionpossible.nl/ en https://werkvakantiebulgarije.wordpress.com