• Start wandelroute Het Theehuis, Slangenkamp 4

    Stichting NMP Ermelo
  • De cliëntenraad ontvangt het eerste boekje uit handen van Gert Schuurman

    Stichting NMP Ermelo
  • Het Heerenhuus op 's Heeren Loo

    Stichting NMP Ermelo

Jubilerend NMP maakt wandelrouteboekje over Landgoed 's Heeren Loo

30-05-2016, 23:11 | Lezersnieuws | Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

De cliëntenraad van 's Heeren Loo Ermelo heeft het eerste exemplaar van het wandelrouteboekje over het zorgterrein in ontvangst genomen van Gert Schuurman, voorzitter van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo. Zij ontvingen de nieuwe uitgave in het Heerenhuus, het hoofdgebouw van 's Heeren Loo. Daar werd met de diverse betrokkenen stilgestaan bij de twee jubilea in dit bijzondere jaar: het NMP bestaat 25 jaar en 's Heeren Loo 125 jaar.

Na een korte presentatie van NMP voorzitter Gert Schuurman memoreerde Rianne van Eijk, regiodirecteur van 's Heeren Loo Ermelo de verschillende wijzigingen die in de loop der jaren op dit terrein hebben plaatsgevonden. Een nieuwe fase is aangebroken met bouw van woningen voor en voorzieningen van zorg aan de cliënten die op het terrein en in het dorp wonen. Daarom is het wandelrouteboekje een mooi moment om stil te staan bij de veranderingen die zijn geweest en gaan komen. Het routeboekje is geschikt voor ouders en bezoekers van cliënten die samen een rondje willen wandelen, maar ook voor degenen die meer willen weten van de historie van het terrein.

De route start bij Het Theehuis van 's Heeren Loo, Slangenkamp 4, waar de routeboekjes te koop zijn voor € 3,50. Het boekje is voorzien van een handige uitklapkaart waarop de ca. 5 km lange route is ingetekend. Er staat veel achtergrondinformatie in over de geschiedenis van het terrein en de gebouwen, inclusief oude afbeeldingen. Langs de route staan bij diverse bomen informatiepanelen.

De Stichting NMP Ermelo heeft verschillende boekjes met fiets- en wandelroutes door Ermelo uitgegeven. Een boekje over het mooie landgoed van 's Heeren Loo ontbrak nog. Hans van Dijk, Gert Schuurman en Peter van der Velde tekenden voor de uitvoering.

Voor meer informatie over de Stichting NMP Ermelo en de 16-delige serie wandel- en fietsrouteboekjes gaat u naar de website www.nmpermelo.nl. De boekjes zijn verkrijgbaar bij VVV Ermelo. Ook zijn de diverse deeltjes bij Bezoekerscentrum Staverden, Bezoekerscentrum Ermelo en Theehuis 's Heeren Loo te koop.