• V.l.n.r.: René Heij, Gert Schreuder, Ineke den Herder, Hilda Heij

    Eigen foto

Kerstpostactie Ermelo voor Hospice levert €3.830,- op

29-12-2016, 13:00 | Lezersnieuws | René Heij

De Kerstpostactie Ermelo 2016 heeft €3.830,- opgebracht. Dat is ruim €600,- meer dan vorig jaar. De opbrengst was dit jaar bestemd voor het Willem Holtrop Hospice aan de Julianalaan. Namens de Kerstpostactie hebben Hilda en René Heij en Gert Schreuder het mooie bedrag op donderdag 29 december symbolisch overhandigd aan Ineke den Herder, directrice van het Willem Holtrop Hospice.

In Ermelo zijn in de weken vóór Kerst ruim vijftig vrijwilligers actief geweest voor het inzamelen, sorteren en bezorgen van de kerstpost. Post voor omliggende plaatsen, zoals Putten, Garderen, Nijkerk en Barneveld, werd uitgewisseld met andere organisatiecomités. Kaarten met verder gelegen bestemmingen (van Den Helder tot Maastricht en van Groningen tot Cadzand, maar ook naar landen als Kazachstan, Canada en Bangladesh) werden door de medewerkers van de Kerstpostactie van postzegels voorzien en op de bus gedaan. Dit jaar kon de post worden ingeleverd bij Christelijke Boekwinkel 'Evita' aan het Molenaarsplein, Wajer Juwelier Hans van Sloten aan de Stationsstraat, Riemer en Walinga Boekverkoopers aan de Stationsstraat, Landwinkel 'Arkelandshoeve' aan de Telgterweg en bij de familie Schreuder aan de Wethouder Rikkerslaan. De verwerking van de post vond traditiegetrouw plaats in een zaal van de Rehobothkerk aan de Dirk Staalweg.

De organisatie is iedereen die heeft meegewerkt aan de actie als vrijwilliger of door het inleveren van kerstpost zeer dankbaar voor de ondersteuning, waardoor dit mooie resultaat is bereikt.