• Inrichten van onze Kringloop

    Barbara Middelkoop

Kringloop Nieuw Geluk opent half april haar deuren

13-04-2018, 15:09 | Lezersnieuws | barbara

Half april opent Kringloopwinkel “Nieuw Geluk” haar deuren. De nieuwe, kleinschalige kringloop is gevestigd in het oude pand van Dijks Woningstoffering aan de Horsterweg 1. Het is een initiatief van het Gezinshuis.

Reina van Loo beheert een Gezinshuis in Ermelo en een Gezinshuis in Harderwijk. Er wonen in totaal tien bewoners, met een verstandelijke beperking, in de kleinschalige woonvoorzieningen. Het Gezinshuis start de winkel vooral voor haar eigen bewoners, als Dagbesteding, maar in de toekomst zou het maar zo kunnen dat er ook andere cliënten instromen. De Dagbesteding voor de bewoners zal bestaan uit diverse werkzaamheden, voornamelijk uit het verkopen van spullen, klanten helpen en spullen opknappen. “Wat is er mooier dan dat ze weer in de maatschappij kunnen meedraaien?’’

We hebben 1 april de sleutel gekregen van het pand aan Horsterweg 1 en krijgen nu al heel veel reacties. Veel mensen lezen over onze plannen op Facebook en we krijgen daardoor veel mond-tot-mondreclame. De huur van het pand zal opgebracht moeten worden door de verkoop van spullen. ,,Als er, op termijn geld overblijft, gaan we andere initiatieven ondersteunen. We kunnen bijvoorbeeld pakketten samenstellen voor jonge moeders van Damaris. Die hebben meestal niets als ze bij Ronald en Frida Tijdeman aankomen. Maar, we zouden ook eens geld kunnen geven aan een bejaardenhuis, zodat de bewoners eens wat extra’s kunnen doen.

Komen jullie binnenkort een kijkje bij ons nemen?? Wees welkom!!