Leerlingen van Groevenbeek aan de slag met Maatschappelijke Diensttijd

06-05-2019, 14:45 | Lezersnieuws | Merel

Ermelo straks bol van de Young Impact ‘challenges’


Op 10 mei aanstaande gaan leerlingen van Christelijk College Groevenbeek aan de slag met het Young Impact XL-programma. Dit programma is ontwikkeld in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd en leert jongeren wat hun sterke punten zijn en hoe zij die langdurig kunnen inzetten voor de maatschappij. Young Impact is één van de proeftuinen van de Maatschappelijke Diensttijd en gelooft dat iedere jongere vandaag al het verschil kan maken.

 

 Groevenbeek deed al eerder mee met het reguliere programma van Young Impact. Daaruit vloeide onder andere de gamemarathon van Thomas, Julian en Brent voort. Zij zamelden maar liefst 1500 euro in voor het Ronald McDonald Kinderfonds door 24 uur lang te gamen. Deze impactmakers gaan nu ook weer meedoen met Young Impact XL, waardoor zij de kans krijgen deze eenmalige actie om te zetten in langdurige impact.

 

Alle jongeren die met Young Impact in actie komen, verdienen een ticket voor de Young Impact Celebration in Rotterdam Ahoy. Dit is een avond waarop veel inspirerende verhalen en sprekers op het podium voorbij komen en ook veel nieuwe artiesten optreden. Afgelopen jaar stonden bijvoorbeeld
Ronnie Flex, Teske de Schepper, Rico Verhoeven en StukTV op het podium. De editie van dit jaar vindt plaats op 12 juni. Meer informatie over dit gratis scholenprogramma vind je op youngimpact.nl.