Matrix en CIF werken samen in het leveren van zakelijk glasvezel

12-10-2017, 16:20 | Lezersnieuws | Annemieke de Bruijn

In de regio Noordwest-Veluwe is CIF een campagne gestart om bedrijven en particulieren in de buitengebieden aan te sluiten op glasvezel. Met de vele recreatieparken, horeca en bedrijven die in het buitengebied gevestigd zijn is deze regio uniek, waarbij een glasvezelnetwerk voor particulieren (FttH) te beperkt is voor het aantal diensten. Door de afgesloten overeenkomst kan Matrix zakelijke glasvezel (FttO) en bijbehorende diensten leveren zonder beperkingen.

Een modern, snel en betrouwbaar glasvezelnetwerk kan voldoen aan de stijgende vraag naar data en diensten (internet, televisie en telefonie). CIF en Matrix werken samen om ondernemers die een zakelijke glasvezelaansluiting willen (FttO), aan te sluiten op het snelle netwerk van de toekomst. Hiervoor is het nodig dat minimaal 50% van alle bedrijven en huishoudens in het buitengebied van Ermelo en Nunspeet meedoet. Dan gaat CIF namelijk glasvezel aanleggen en kunnen ook de bedrijven en recreatieparken worden meegenomen met de aanleg. Tot 4 december aanstaande kunnen mensen zich inschrijven voor een glasvezelaansluiting.

Matrix, de Harderwijkse ICT-dienstverlener en lokale internetprovider, zorgt voor optimale zakelijke oplossingen als digitale (DVB-C) coax TV via de glasvezel en internetsnelheden van 1Gbit tot en met 10Gbit met 1:1 bandbreedte garanties. Voor VVE-parken maakt Matrix het mogelijk om een centrale verbinding af te nemen en deze met elkaar te delen. De kosten per "kavel" zullen hierdoor veelal lager zijn dan een eigen aansluiting.

Door deze directe overeenkomst met CIF kan Matrix zonder tussenkomst van derden optimale service leveren tegen scherpe tarieven.

 

Matrix levert een "open" netwerk. Dit betekent dat Matrix het mogelijk maakt, om naast hun eigen diensten, een verbinding te leggen naar de open marktplaats NDIX.  Hierdoor is een ondernemer flexibel en heeft de keus uit ruim 90 ICT-dienstaanbieders.

Om recreatieparken en bedrijven te informeren over de zakelijke oplossingen, organiseert Matrix samen met partners meerdere informatieavonden. Op de website www.veluweglasvezel.nl wordt informatie gegeven over de data en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de nieuwsbrief.