• mw. Lubbersen, de heer Lubbersen, Gert Schuurman, Peter van der Velde en Hans van Dijk

    Stichting NMP Ermelo

Nieuwe dorpswandeling Ermelo

30-10-2016, 17:41 | Lezersnieuws | Stichting NMP Ermelo

De tijd gaat snel, ook in Ermelo. In korte tijd is er veel veranderd in het centrum van ons dorp. In de succesvolle serie wandel- en fietsrouteboekjes van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo bleek dat de tand des tijds wat geknaagd had aan de historische dorpswandeling door het centrum van Ermelo. Het NMP besloot daarom in het 25-jarige jubileumjaar van de stichting het bestaande wandelrouteboekje door Ermelo opnieuw uit te geven. Dankzij financiële bijdragen van enkele organisaties is dat inderdaad mogelijk gemaakt.

Hans van Dijk heeft als gastschrijver, samen met Gert Schuurman en Peter van der Velde, de route tegen het licht gehouden en met nieuwe informatie verrijkt. Zo is het naast een routeboekje ook een mooi naslagwerkje geworden. Het eerste exemplaar is in de thuisbasis van het NMP De Witte Heide aan de Kerklaan op 29 oktober j.l. overhandigd aan de heer en mevrouw E. Lubbersen. Zij zijn beiden geboren en getogen Ermeloërs. Mevrouw Janny Lubbersen is een nazaat van Lubbartus van Beek, die een smederij had in de Stationsstraat. De heer Eef Lubbersen is Zilveren Pauwdrager. Fiet van Beek, dorpsdichter maakte speciaal voor de Dorpswandeling een gedicht en droeg het tijdens de presentatie voor.

Het wandelrouteboekje Dorpswandeling Ermelo met aandacht voor natuur, cultuur en historie is te koop bij VVV en Boekhandel Riemer en Walinga in Ermelo.

Voor meer informatie: www.nmpermelo.nl.