• Jongens A1 met coach

    Bea Schuur

Pauwervoll Jongens A1 winnen Regiobeker

24-05-2019, 20:19 | Lezersnieuws | Marloes

Een unieke prestatie in de geschiedenis van volleybal vereniging Pauwervoll. Nog nooit werd een hoogste prijs in de regio gepakt. Nu was het zover. Na 7 jaar samen in de jeugd te hebben gespeeld hebben Jongens A de regio beker van Oost Nederland weten te winnen.

Voor de finale werd er afgereisd naar Zetten. Daar werden ook de andere regio finales gespeeld. Bij aankomst was de finale meisjes A nog bezig. Even rustig op de tribune de sfeer proeven. Alhoewel rustig? De jongens beseften dat dit wel eens een unieke overwinning zou kunnen worden dus je zag zo her en der wat zenuwachtige trekjes. De finale werd gespeeld tegen Twente ’05 dat een klasse lager speelt. Een leuk en sportief team dat gedurende dit seizoen veel progressie heeft geboekt.

De eerste set begon met een opslagfout. Typerend voor de eerste set en eigenlijk ook wel voor de hele wedstrijd. Er zit veel potentie in dit team, maar het kwam er niet altijd uit. De set ging in eerste instantie gelijk op, maar heel langzaam liepen de twentenaren uit naar een voorsprong van 6 punten. Gelukkig was er een lange servicebeurt die het gat dichte en zo kon de set met 25-21 worden binnengehengeld.

De tweede set was iets degelijker. Pauwervoll hield de regie in handen maar was niet in staat om te overheersen. Dat was mede een verdienste van Twente ’05 die verdedigend niet veel doorliet om vervolgens de bal niet al te moeilijk terug te spelen. Het werd 25-20.

De derde set leek in alle opzichten op de eerste set. Wellicht wat extra spanning door de wetenschap dat er een historische overwinning geboekt kon worden. Twente ’05 liep deze keer een viertal punten uit. Halverwege zag je het geloof in eigen kunnen terugkomen bij Pauwervoll en werd er goed gevolleybald. Op overtuigende wijze werd de derde set en daarmee de beker gewonnen.

Al met al een zeer verdiende overwinning en een geweldig afsluiting van een hechte groep volleyballers. De jongens mogen nu de seniorenteams gaan versterken.

FOTO:

Vlnr:

Staand: Robert Schuur (Coach), Thijs van Wijk, Tobias van der Gaag, Robin Baljeu, Olaf Vlieger, Bas van der Leeuw, Niels Goedhart (aanvoerder), Timo Schuur.

Zittend: Lucas Zuiddam en Remco Ottens