• Romee Pol in actie

    Maas-Hein Boeve

Romee Pol van Sparta Ermelo plaatst zich voor Europese spelen

13-05-2019, 22:08 | Lezersnieuws | arnoud


 

Afgelopen weekend 11 en 12 mei was in Alkmaar de tweede kans voor de trampolinespringsters van Ermelo om zich te plaatsen voor het NK op 22 en 23 juni in Ahoy Rotterdam. Tevens was er op zondag de tweede kwalificatie om een limiet te halen voor plaatsing voor het Wereldkampioenschap in Tokyo, dat wordt gehouden in November 2019.

Voor de junioren zal het echter een harde dobber worden af te reizen naar Tokyo, want geen van de 5 springsters (Dani Mooibroek, Anke Boeve, Tessa Boeve, Eline Westhuis en Valerie Bosschart) hebben de gestelde limiet in hun leeftijdscategorie nog behaald. Zij zullen op de laatste kwalificatie in september nog hard aan de bak moeten.

Toch was er ook heel goed nieuws: Romee Pol, afgelopen jaar finalist op het Europese Kampioenschap bij de senioren dames, behaalde voor de derde maal een limiet voor de European Games. Zij mag nu, samen met Niamh Slattery uit Alkmaar, daar haar geluk beproeven in het individuele en synchroontoernooi. De European Games zijn van 21 tot en met 30 juni in Minsk in Wit-Rusland. Romee wist overigens ook haar 2e limiet voor het WK in Tokyo te scoren en ligt ook dus goed op koers.

NK Trampoline

Op zaterdag werd gesprongen in de eerste en tweede divisies. Daar wisten de Spartanen wel in diverse categorieën een medaille weg te kapen. Zo was er in de 1e divisie goud voor Merel van de Kamp met Ruurlo-partner Tara Buitenhuis, zilver voor Fleur de Rook, zilver voor Gina van den Brink en goud voor Gina en partner Tamar Foppen bij het synchroonspringen in de 1e divisie. In de 2e divisie was er brons voor het paar Hazelof/Van Beekhuizen en brons voor Caro Binnerts met Ruurlo-partner Mady Brundel. Individueel won Sofie van Beekhuizen zilver, Chemène Hazelof zilver en

Tijdens de wedstrijd op zondag wist Eline Westhuis nog wel het brons te winnen in de Eredivisie.

Op 25 mei volgt nog 1 plaatsingswedstrijd. De laatste kans voor iedereen om zich te plaatsen voor het NK op 22 en 23 juni in Ahoy Rotterdam.