• Mieke van Rinsum

    eigen foto
  • Hanneke Jongeling

    eigen foto

Samen schrijven in 'De Schrijfkring'

28-07-2017, 13:40 | Lezersnieuws | Hanneke Jongeling

Schrijfbegeleiders Mieke van Rinsum uit Harderwijk en Hanneke Jongeling uit Ermelo zijn een informeel samenwerkingsverband gestart onder de naam 'De Schrijfkring'. Samen en afzonderlijk geven zij gevarieerde workshops en cursussen aan iedereen die interesse heeft voor creatief en/of autobiografisch schrijven.

Mieke en Hanneke kennen elkaar van inloophuis De Tuinkamer in Harderwijk, waar zij als vrijwilligers eenmaal per maand een schrijfmiddag organiseren voor mensen met kanker op hun levenspad. 'Schrijven voor je leven'. Daarnaast geven ze afzonderlijk van elkaar schrijfworkshops en -cursussen in Harderwijk en Ermelo.

Het schrijven gebeurt in kleine groepen. Deelnemers schrijven associatief met gebruikmaking van al hun zintuigen. Het gaat niet om een 'mooi' of 'goed' resultaat, plezier in schrijven is voldoende. Ieder schrijft voor zichzelf en het is altijd goed.

Geïnteresseerden kunnen in augustus meedoen aan de volgende workshops:

* Proef-Schrijven in Ermelo, 9 augustus van 10.00 tot 12.00 uur, met Hanneke.

* Schrijven in Stadsmuseum Harderwijk, 30 augustus van 10.00 tot 11.45 uur, met Mieke.

De eerstvolgende schrijfmiddag in De Tuinkamer is op donderdag 17 augustus, van 14.00 tot 16.00 uur, met Mieke.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten is nog mogelijk. Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op www.deschrijfkring.nl.