• A2 team, Tessa de la Parra, Rhodé van den Brink, Eline Westhuis, Valerie Bosschart, Annemijn Cornelissen

    Maas-Hein Boeve
  • B3 team, Janine Doorenbos, Gina van den Brink, Tamar Foppen, Brigit Kappe, Lieke Schuur ontbreekt op de foto

    Maas-Hein Boeve

Sparta Ermelo doet alvast goede zaken voor het NK trampolinespringen voor A en B teams

06-11-2017, 19:31 | Lezersnieuws | Rianne Mooibroek

Afgelopen zaterdag was de eerste landelijke plaatsingswedstrijd in Soest voor het NK trampolinespringen voor A en B teams. Sparta Ermelo nam deel met 3 teams waarvan 1 B-team en 2 A-teams. Het B3 team bestaande uit Gina van den Brink, Tamar Foppen, Janine Doorenbos, Brigit Kappe en Lieke Schuur sprongen een mooie stabiele eerste wedstrijd wat hen een mooie 6e plaats opleverde, maar waar ook nog wel ruimte zit voor verbetering. Daarnaast behaalden Gina en Brigit beiden een mooie individuele 2e plek in hun eigen leeftijdscategorie.

Het A2 team wat bestaat uit Valerie Bosschart, Eline Westhuis, Annemijn Cornelissen, Tessa de la Parra en Rhodé van den Brink sprongen ook een prima wedstrijd en haalden een mooie 7e plaats in dit sterke A deelnemersveld.

Het A1 team haalde het podium net niet, ze werden 4e maar zaten heel dicht op de nummer 3. Dit team met Tessa en Anke Boeve, Isa Meijerink, Dani Mooibroek en Romee Pol sprongen een goede wedstrijd waarbij er mooie individuele resultaten per leeftijdscategorie werden behaald. Er was in hun eigen leeftijdscategorieën een 1e plek voor Tessa Boeve en Romee Pol, Anke Boeve werd net achter haar zus 2e en een 3e plaats voor Isa Meijerink in haar leeftijdscategorie.

De eerstvolgende plaatsingswedstrijd voor de teams zal plaatsvinden op 25 november in Alkmaar en daar zal er weer goed moeten worden gesprongen om deelname aan het NK op 9 december in Oss af te dwingen. Voordat het zover is zullen er eerst nog 6 springsters van Sparta Ermelo afreizen naar Sofia Bulgarije om daar deel te nemen aan het WK voor jeugd en junioren.