• Gina van den Brink, Tamar Foppen, Janine Doorenbos, Brigit Kappe samen op podium 2e plaats op NK teams

    Maas-Hein Boeve

Trampolineteams Sparta terug aan de top In Nederland

11-12-2017, 20:00 | Lezersnieuws | Alice Linthuis

In Oss werd dit weekend het Nederlands Kampioenschap Trampolinespringen voor Clubteams gesprongen. G.v. Sparta Ermelo had een record aantal teams dat zich plaatste via de kwalificatiewedstrijden, van de jonge E-klasse, tot de top-A-klasse.

In de E-klasse sprong het E7-team mee, bestaande uit Danique Middelwijk, Demiën Prinsen, Jim Wery en Chemène Hazelof. Met de twee nieuwkomers Jim en Demiën, was het al superknap dat ze zich hadden weten te plaatsen voor het NK. Ze sprongen al hun oefeningen uit en werden 11e.

In de D-klasse het D6-team met Sofie van Beekhuizen, Annamay de Bruijne, Femke Elzinga en Marilou van Iersel. Ze hadden al gauw door dat de concurrentie sterk was. Op slechts één foutje na, werd alles uitgesprongen. Geen finale, maar de dames bereikten de 12e plaats in het eindklassement.

In de C-klasse 2 teams ! C5, met Laurens Bos, Caro Binnerts, Jula Arends en Merel van de Kamp, is een jong team en het ontbreekt hen nog aan wat moeilijkheid. Toch wisten ze alle oefeningen uit te springen. Ze bereikten de 11e plaats in het eindklassement. C4, met Jesper Jansen, Sandra Rakhorst, Zara Dijkema en Fleur de Rook, sprongen alle oefeningen uit, maar belandden ze toch in de achterhoede.

Het B-team met Janine Doorenbos, Brigit Kappe, Gina van den Brink en Tamar Foppen had al in de kwalificaties laten zien dat ze een sterk team zijn. Ook dit keer liepen alle oefeningen volgens plan. En dat betekende als 3e team geplaatst voor de finale. In die finale wordt reglementair een springer geschrapt om de druk op te voeren. Alle oefeningen moeten dus tot een goed eind worden gebracht. Die eer viel ten deel aan Brigit, Gina en Tamar. Ze lieten zien goed onder druk te kunnen presteren, deden er een schepje bovenop en mochten daarom onverwacht het zilver in ontvangst nemen.

In de A-klasse was het vele jaren geleden dat een A-team van Sparta zich kwalificeerde voor het NK. Voor eerst sinds jaren stond er weer een team en dat bestond uit Tessa Boeve, Anke Boeve, Isa Meijerink en Romee Pol. Onverwacht sprong het team zich naar de vierde plaats en dat betekent een finaleplaats. Anke Boeve moest het strijdtoneel verlaten en de andere drie gingen het gevecht aan. Zowel Tessa als Isa lieten een prima oefening zien, maar Romee met haar hoge moeilijkheid zag na twee sprongen de dikke mat onder zich. Het bleef bij de vierde plaats, maar de ploeg mag uitermate tevreden zijn over de terugkeer aan de top.