• Taalcursussen Vuvera

    Anneke Kamerling

Zin om een nieuwe taal te leren?

18-06-2019, 10:02 | Lezersnieuws | Sandra

In het nieuwe cursusjaar 2019-2020 biedt Vuvera uiteenlopende taalcursussen op verschillende niveaus. Word een polyglot en schrijf u snel in!

Wat dacht u bijvoorbeeld van Arabisch, Chinees (Mandarijn), Italiaans, Nieuw-Grieks, Noors (Bokmål), Russisch of Spaans?

Een nieuwe taal leren heeft zo zijn voordelen. Het is een sociale activiteit, waarbij u leert communiceren in een andere taal. Handig voor zowel werk als vakantie. Bovendien is het goed voor de hersenen. Net als het in conditie houden van het lichaam, d.m.v. beweging, kan ook de werking van het brein op peil gehouden worden door training. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het leren van een andere taal de hersenen doet groeien en een beroemde studie uit 2004 onder Canadese dementerende ouderen, heeft aangetoond dat twee- of meertaligen gemiddeld later gaan dementeren dan eentaligen.

Denk dus niet; daar ben ik te oud voor...

 

Nederlands met Gebaren

Naast vreemde talen kunt u bij Vuvera ook terecht voor een praktische cursus Nederlands met Gebaren (NmG). Hierbij spreekt u Nederlands en tegelijkertijd ondersteunt u de meeste woorden met gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal. NmG wordt ondermeer toegepast in de communicatie met slechthorenden en bij baby’s, jonge kinderen en volwassenen met spraak-/ taal-moeilijkheden. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met een verstandelijke beperking, afasie, plots- en laatdoven, etc.. U zult merken hoe verhelderend gebaren kunnen werken voor een ieder die visuele ondersteuning nodig heeft in de communicatie.

 

Geen taalcursussen maar wel taalgerelateerd en ook leuk:

Cursus snellezen

Literatuurcursus in Putten

Literatuurcursus in Hoevelaken

 

Kom voor meer informatie naar één van onze Open Dagen: Vrijdag 28 juni a.s. in de Kiekmure te Harderwijk en donderdag 5 september in Het Nieuwe Palet in Ermelo, van 19.00-21.00 uur. Of kijk op: www.vuvera.nl