Blijven geloven in verandering

19-11-2019, 10:26 | Lezersnieuws | Arjen En Christina

In deze tijd, waarin de dagen weer korter worden, heeft u of misschien uw buurman alweer de winterverlichting buiten gehangen. Wanneer ik langs een straat fiets met veel lichtjes, soms knipperend of met allerlei vrolijke kleuren, maakt dat mij blij, ondanks de koud en het donker.

Ik weet niet wat uw wereldbeeld is, maar zelf hoor ik vaak zorgen om een wereld die ook wel wat meer winterverlichting kan gebruiken. Soms lijkt het zo hopeloos en donker. Denk aan zoveel vluchtelingen. Denk aan verschrikkelijke armoede. Denk aan mensen die lijden onder geweld.

Gelooft u nog dat onze hulp vanuit Nederland verschil maakt? Soms kunnen we de moed verliezen. Toch zien wij ook hele bemoedigende dingen in ons werk. Onze organisatie iTeams NL, gevestigd te Ermelo, heeft vele contacten met werkers die actief betrokken zijn en strijden tegen onrecht.

We zien die vluchteling die dankzij onze hulp een nieuw bestaan kan opbouwen. We zien een dorp waarin vele achtergestelde mensen dankzij de kerk nieuwe hoop krijgen. We zien die prostituee uit Oost Europa loskomen van haar gedwongen plek en een gezonde baan krijgen. We zien die kleine kinderen zonder familie naar school kunnen gaan.

iTeams NL blijft streven naar verandering. We werken door mensengroepen heen en zien wel degelijk dat het licht sterker is dan de duisternis. Kleine lichtjes steken anderen aan om ook lichtjes op te gangen. Doet u ook mee met het terugdringen van de duisternis?

iTeams NL: voor de verandering

Ga naar onze website: www.iteams.nl (zie ook onze vacatures )