Dossiers

Verkiezingen voor gemeenteraad 2018

Er komen spannende maanden aan voor de politieke partijen in onze gemeente. Woensdag 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en dat betekent dat er lijsttrekkers gekozen worden, kieslijsten opgesteld worden en uiteraard campagne gevoerd wordt.

Sailing Shalom

Harderwijkers Heidi en Tom Schilperoord en Scherpenzelers Hermen en Marjolein Doornenbal zeilen de wereld rond. De komende maanden volgen we de zeilers van Sailing Shalom via een vlog die steeds in dit dossier wordt gepubliceerd.

Vogelgriep

Ontruimingen. Vervoersverboden. Onzekerheid. Pluimveehouders houden hun hart vast. De vogelgriep is weer geconstateerd in Nederland en niet ver hier vandaan zijn zieke vogels aangetroffen. De pluimveesector zet zich schrap voor wat komen gaat, en ondertussen houdt de spanning aan.

Nieuw station Harderwijk

In 2015 werd een start gemaakt met de verbouw van het station en de herinrichting van het stationsgebied in Harderwijk. Zo moet de komst van een tunnel moet de afwikkeling van het verkeer verbeteren. Volgens de plannen moeten de werkzaamheden in 2017 worden afgerond.

AZC Harderwijk

Op het voormalige kazerneterrein Kranenburg­Noord aan de Mecklenburglaan in Harderwijk komt de komende vijf ­ tot mogelijk tien ­ jaar een asielzoekerscentrum. Daarin worden ­ mogelijk vanaf december al ­ achthonderd vluchtelingen tijdelijk opgevangen, tot over hun asielaanvraag is beslist.