Maatschappelijk

HARDERWIJK Wat is de overeenkomst tussen eenzaamheid, een zalige ontspanningsmassage, een heerlijke appeltaart, de was strijken, ramen zemen, 'ontspullen' en een tuintje winterklaar maken? En een gratis toegankelijke ruilbeurs aankomende zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in de Vrije School Valentijn aan het Vliepad 1 in Stadsweiden?
HARDERWIJK Zijn komst liet even op zich wachten, maar KWF-directeur Johan van de Gronden had wel een aangename verrassing voor de circa 30 dames van het inloophuis De Maretak. Van de Gronden en SamenLoop voor Hoop penningmeester Gert Schuurman overhandigden Adriaan van Lent, bestuurslid van de Maretak, een bedrag van 18261 euro. De (donderdag...
Advertorial
HARDERWIJK Al negen jaar zijn Perspectief en Unitas onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het partnerschap tussen hoofdsponsor en korfbalvereniging krijgt...
HARDERWIJK Nachtopvang Harderwijk aan de Thorbeckelaan was afgelopen zaterdag middelpunt van de aandacht tijdens de jaarlijkse Doe Dag van JCI Noordwest Veluwe.
ERMELO De Ermelose schaapsherder Marion Derks heeft een getrainde Border Collie aangeschaft. In oktober is teefje Nan komen helpen bij het hoeden van de schaapskudde op de Ermelosche Heide. 
Advertorial
PUTTEN Accent Communicatiemakers laat in de loop van dit jaar Putten achter zich. Het bedrijf krijgt een nieuwe plek op de grens tussen Ermelo en...
HARDERWIJK Repair Café Harderwijk houdt ook dit najaar een extra bijeenkomst in De Aanleg. Hierbij is speciaal aandacht voor de veiligheid van rollators of rolstoelen van ouderen. De vrijwilligers van het Repair Café gaan onder meer na of de remmen wel goed functioneren, of er niet te veel speling in de handgrepen zit en of de wielen wel...
ERMELO Progressief Ermelo en de ChristenUnie Ermelo hebben tijdens dankdag voor gewas en arbeid een paar honderd kratten opgehaald met producten voor de voedselbank.
Advertorial
OTO Nijkerk koploper duur- zame mobiliteit
HARDERWIJK Om de oplopende miljoenentekorten van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) het hoofd te bieden, wordt het Harderwijkse brandweerduikteam mogelijk opgedoekt en krijgen Hierden en Harderwijk andere brandweerauto's.
ERMELO/[HARDERWIJK De Lionsclub in Harderwijk heeft zaterdag voor de 49e keer een boottocht georganiseerd voor ouderen uit Harderwijk, Ermelo en Hierden. Deze ouderen komen moeilijk de deur uit en leven soms in een isolement. 
ERMELO In Ermelo wonen op dit moment 1.017 mensen, onder wie kinderen, die in armoede leven. Dat blijkt uit cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau. Het getal komt neer op ongeveer vier procent van het totale aantal inwoners van de gemeente Ermelo.