Verkiezingen

ERMELO Het mes gaat in het besluit rond het nieuw te bouwen zwembad dat moet dienen als vervanging van Calluna. Dat werd duidelijk tijdens de presentatie van het nieuwe college van burgemeester en wethouders.
ERMELO Ermelo krijgt een nieuwe coalitie waarin het CDA als grootste partij en de ChristenUnie als winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen buitenspel zijn gezet.
Advertorial
HARDERWIJK Al negen jaar zijn Perspectief en Unitas onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het partnerschap tussen hoofdsponsor en korfbalvereniging krijgt...
ERMELO Frans Snoek (SGP) en Ruud van Eijle (ChristenUnie) zijn bij hun afscheid als raadslid van de gemeente Ermelo benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
HARDERWIJK Burgemeester Harm-Jan van Schaik heeft dinsdagavond een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Graddy Sondern en Hans Nijman en Eelke van der Wal. De uitreiking vond plaats tijdens een bijzondere laatste vergadering van de gemeenteraad in de oude samenstelling.
Advertorial
PUTTEN Accent Communicatiemakers laat in de loop van dit jaar Putten achter zich. Het bedrijf krijgt een nieuwe plek op de grens tussen Ermelo en...
ERMELO De ChristenUnie is de winnaar geworden van de verkiezingen in de gemeente Ermelo. De partij stijgt van drie naar vier zetels. Dat gaat ten koste van het CDA dat van zeven naar zes zetels gaat maar wel de grootste partij blijft. 
ERMELO De spanning stijgt, de verkiezingskoorts heerst. Komende woensdag mogen we stemmen bij de verkiezingen voor de gemeenteraad. Het Kontakt Ermelo houdt in aanloop naar de verkiezingen drie keer een peiling. Twee keer hebben we gehad, vandaag de derde en laatste.
Advertorial
OTO Nijkerk koploper duur- zame mobiliteit
ERMELO ,,Ik heb een eigen manier van politiek bedrijven. Beslissen op basis van de inhoud en niet op de persoon spelen." Dat zegt Désirée Meijsen, lijsttrekker van Liberaal Ermelo. Het is voor het eerst dat ze onder deze naam deelneemt aan de verkiezingen na lange tijd voor de VVD in de raad te hebben gezeten.
ERMELO Voor de VVD in Ermelo is Herma van der Weide bij de gemeenteraadsverkiezingen het nieuwe gezicht. Maar onervaren is ze niet, eerder was ze al negen jaar raadslid in de gemeente Eemnes. Bovendien is haar als trouwambtenaar het gemeentehuis in Ermelo niet vreemd.
ERMELO Van één zaak is Leo van der Velden overtuigd: de discussie over de bouw van het nieuwe zwembad moet in de komende raadsperiode worden heroverwogen. De lijsttrekker van de SGP vindt dit een volstrekt verkeerd genomen besluit.