Lokaal lezersnieuws

Logo's puzzelen voor elektrische fiets

ERMELO – Zaterdag reikte Pauwer, de blauwe mascotte, de prijzen uit aan de winnaars van het Ermelose logospel. Ineke Bosman-Miggelink won de stoere elektrische fiets.

Viktor Majdandzic krijgt 1e prijs Abstract Art

Op de Biënnale in London heeft Viktor Majdandzic 26 mei j.l. de 1e prijs voor “Abstract Art “ ontvangen. We kregen veel hartverwarmende mailtjes, kaartjes, felicitaties en mensen hielden ons spontaan op straat staande om te feliciteren. 

Regionale Veteranendag

Afgelopen zaterdag werd de 14e editie van de Regionale Veteranendag Noord West Veluwe gehouden in Putten. Veteranen uit Ermelo, Harderwijk, Zeewolde, Nijkerk en Putten waren uitgenodigd voor deze dag.

Grootse finale Gelders Zwanenmeer

Afgelopen zaterdagavond dansten de leerlingen van de Gelderse Balletscholen voor de laatste maal het Zwanenmeer in de grote zaal van Theater de Veluvine in Nunspeet.

Wandeltocht NMP op het Houtdorperveld

Onder leiding van een gids lekker wandelen en tijdens de wandeling genieten van de landschappen van Ermelo met betrekking tot natuur, cultuur en historie.

“Doe net of je bij je buren wilt inbreken”

‘Bij mij is er toch niks te halen, dus bij mij breken ze echt niet in’, is de gedachte bij veel mensen. ”Maar zo denkt een inbreker niet”, zegt Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW).

Zin om een nieuwe taal te leren?

In het nieuwe cursusjaar 2019-2020 biedt Vuvera uiteenlopende taalcursussen op verschillende niveaus. Word een polyglot en schrijf u snel in!

Wat dacht u bijvoorbeeld van Arabisch, Chinees (Mandarijn), Italiaans, Nieuw-Grieks, Noors (Bokmål), Russisch of Spaans?

Midzomernachtbeleving vanaf schaapskooi Ermelo

Beleef op zaterdag 22 juni van 21:30 tot 23:00 uur de midzomernacht op de Ermelosche Heide en ga samen op pad met natuurgidsen Jeanne Dijkstra en Gerard van Ruiten over de Ermelosche Heide.

Gelderse balletscholen dansen eigentijds Zwanenmeer

Afgelopen zaterdagavond ging het Zwanenmeer in première in Theater de Veluvine in Nunspeet. De Gelderse balletscholen, met afdelingen in Ermelo en Nunspeet, zetten een herkenbaar Zwanenmeer neer met veel eigentijdse elementen en een eigen choreografie.

Alexandergroep 46e tijdens Landelijke Scoutingwedstrijden

Op zaterdagochtend 8 juni 2019 reisden zeven scouts van de Alexandergroep uit Ermelo af als ploeg 44, ‘The Steamturbines’, naar de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) in Baarn. In totaal deden 107 ploegen uit heel Nederland mee.

Pagina's