Lokaal lezersnieuws

Nieuwe Groevenbeekwandelroute gepresenteerd

In de serie wandel- en fietsroutes in en rond de gemeente Ermelo van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo, is op woensdagmiddag 24 juli j.l. de nieuwe uitgave van de Groevenbeekwandelroute gepresenteerd.

Leuk hitteplan bij de klimbossen

Iedereen is bevangen van de hitte en doet er alles aan om een beetje afkoeling te vinden. Het Klimbos in Garderen en het Klimbos in Harderwijk trakteert hun bezoekers ook op een beetje verkoeling. Uiteraard wordt er veel water uitgedeeld aan de fanatieke klimmers én dorstige hondjes.

Inzameling schoolmateriaal voor kinderen in Oost-Europa

BARNEVELD / ALMERE – Zending over Grenzen zamelt tijdens Terdege Zomerfair van 31 juli tot en met 3 augustus schoolmateriaal in voor kansarme kinderen in Oost-Europa. Door het uitdelen van schoolspullen biedt de christelijke hulporganisatie kinderen kansen op een betere toekomst.

 

Adventurepark Harderwijk officieel geopend

Op donderdag 18 juli is Adventurepark Harderwijk aan de Boekhorstlaan, onder toezien van ruim 80 genodigden, geopend door Wethouder van Bijsteren en burgemeester van Schaijk. Het adventurepark is een uniek concept dat je nog nergens anders in Nederland kan vinden.

De wolf in alle geuren en kleuren

Wie wel eens naar Freek Vonk zijn programma’s kijkt, weet: uit poep van dieren kun je een hóóp leren. Wil je weten wat? En hoe je zelf onderzoek kunt doen? Dan heeft Museum Het Pakhuis de komende dagen een paar leuke activiteiten voor je.

Vele duizenden zonnepanelen in Ermelo

In de afgelopen jaren zijn in Ermelo vele duizenden zonnepanelen op daken van woningen en scholen gelegd. Deze zorgen voor de opbrengst van Duurzame Energie.

Concert Maat Saxofoonkwartet in bezoekerscentrum bij schaapskooi Ermelo

In het kader van NJO Muziekzomer geeft Maat Saxofoonkwartet op maandag 5 augustus een concert in het bezoekerscentrum bij schaapskooi Ermelo. Aanvang 20:00 uur, het bezoekerscentrum is open vanaf 19:30 uur.

ChristenUnie maakt zich zorgen

ERMELO - Hoe krijgen we Ermelo weer op de rit? ChristenUnie Ermelo denkt kritisch mee!
Donderdagavond was de laatste raadsvergadering van seizoen 2018-2019 en dus werd er volop teruggekeken,

Boeken-, curiosa- en creamarkt in Stationsstraat Ermelo

A.s. zaterdag 20 juli wordt tussen 9.30 en 16.30 uur de derde van een serie van vier  maandelijkse boeken- en curiosa- en creamarkten gehouden die deze zomer weer worden georganiseerd  in de Stationsstraat in Ermelo.

Nog één keer het rad op de Braderie in Ermelo

Op 16 juli gaat de Ermelose Braderie van start. Door vele mensen zal weer reikhalzend worden uitgekeken naar de kraam van supportersvereniging Geel Zwart en het Rad van Avontuur.

Pagina's