Lokaal lezersnieuws

De koolmees gaat het druk krijgen dit voorjaar!

Prachtig gezicht. 10 piepkleine eitjes in een prachtig gemaakt nestje. De koolmees had bij de familie Van den Berg uit Ermelo zijn nestje al prachtig klaar om uit te broeden. Deze koolmees heeft heel wat bekjes te voeden. Wat is de natuur toch mooi.

Bosbad Putten viert jubileum met groots ‘zwemfeestje’

PUTTEN – Bosbad Putten bestaat 70 jaar en viert dit jubileum in de week van 29 april tot en met 3 mei. Iedere dag zijn er onder de noemer ‘Grootste Zwemfeestje van Nederland’ activiteiten gericht op diverse doelgroepen.

Invloed van de kosmische straling op het klimaat.

Sterrenclub Astra Alteria nodigt u uit voor een lezing over dit onderwerp op maandag 29 april in Hotel Hof van Putten, Harderwijkerstraat 14 te Putten. Aanvang: 20.00 uur. Inleider is ing. Ap Cloosterman. Voor niet-leden is de toegang € 6.

Laatste donaties Stichting Steunfonds Salem

Tijdens de Week van de Longen in Ermelo hebben het Longfonds en Stichting Merem beiden een cheque van € 27.000 van de Stichting Steunfonds Salem Ermelo in ontvangst mogen nemen.

Paasmarkt Ermelo, voor ieder wat wils!

Het weer voor de komende Paasdagen ziet er goed uit en dat betekent dat het ideaal weer wordt voor de Paasmarkt op zaterdag 20 april a.s.

Post voor de koning

De kinderen van de obs de Cantarel zijn vandaag heel erg druk geweest met een verjaardagstekening voor de koning. Alle 90 kinderen uit de groene 1,2,3 hebben een 20 Meter lange tekening gemaakt en deze is vanmiddag door Nienke de Winter op de post gedaan.

Circus op de Ireneschool

Koningsspelen werden dit jaar op de Ireneschool feestelijk gevierd met de komst van een heus circus. Circus Rotjeknor kwam helemaal uit Rotterdam om alle kinderen de fijne kneepjes van het circusvak te leren. Vanalles passeerde de revue. Van koorddansen tot jongleren en ballopen tot acrobatiek.

Dienstregeling Buurtbus

Op goede vrijdag 19-04-2019 zal de laatste rit van de Buurtbus om 17:05 uur vanuit Garderen vertrekken.

Prachtig maar weerbaar.

Het geboorteseizoen van de reekalfjes is weer begonnen, om ze in leven te houden is het belangrijk voor hondenbezitters om de hond aan de lijn te houden in gebieden waar veel herten voorkomen, en om de reekalfjes niet te verplaatsen.

Scouting Irmin-Taweb winnaar #RSW_NVF19

Afgelopen weekend vonden op het scoutinglandgoed bij Zeewolde de regionale scoutingwedstrijden plaats, dit jaar in het thema van de Steampunk. Er waren 23 deelnemende groepen uit de regio die streden om de felbegeerde wisseltrofee.

Pagina's