• Archief BDUmedia

'Aanleg glasvezel in buitengebied Ermelo'

ERMELO De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Ermelo wordt actueel. Bij de aanleg wordt samengewerkt met de gemeente Nunspeet. Voorwaarde is dat in beide gemeenten vijftig procent van de mogelijke aansluitingen ook daadwerkelijk besluit tot de aanleg van glasvezel. Burgemeester André Baars van de gemeente Ermelo vindt het daarom van het grootste belang dat veel mensen zich aanmelden. Dan kan voor een redelijk bedrag de glasvezel worden aangelegd. ,,Het is nu alles of niets", zegt hij.

Volgens Baars is het nuttig te kiezen voor de aanleg van glasvezel, ook wanneer iemand daaraan zelf misschien niet de behoefte heeft. ,,Je huis wordt meer waard", geeft hij aan. Met de aanleg wordt de digitale bereikbaarheid, in het bijzonder ook van recreatieterreinen, sterk verbeterd. Daarmee wordt ook één van de speerpunten van het college ingelost. De leefbaarheid en de economie van het buitengebied krijgen, zo is de mening van het college, een flinke impuls. Voor scholen is het een belangrijke maar ook noodzakelijke ontwikkeling. De beide gemeenten zijn op zoek naar ambassadeurs die de aanleg van glasvezel in het buitengebied willen promoten. Zij moeten het aanspreekpunt worden in een straat, buurt of gemeenschap maar ook mensen overtuigen van het nut van de aanleg van glasvezel. Voor hen wordt donderdag 21 september een bijeenkomst gehouden.

Voor bewoners van het buitengebied worden tussen 25 en 29 september twee informatieavonden gehouden. De inventarisatie wie mee wil doen met de aanleg van glasvezel start binnenkort. Begin december wordt bekeken of de vereiste vijftig procent is gehaald. Baars: ,,Mensen moeten wakker worden gemaakt. Het nut staat vast, de tijd om je aan te melden is maar kort." De verwachting is dat in beide gemeenten zich in totaal rond de drieduizend mensen zich moeten aanmelden. Wordt het percentage gehaald, dan start de aanleg in 2018. Info: h.osinga@glasvezelbuitenaf.nl of 06-20577071. Zie ook www.glasvezelbuitenaf.nl Daar zijn ook de juiste tijden te vinden van de bijeenkomsten en de plaats waar deze worden gehouden.