• 11 parkentocht

    AmstelveenSport

WS78 houdt knapzaktocht over 20 en 40 kilometer

ERMELO Wandelvereniging WS78 houdt op zaterdag 14 december een wandeltocht over 20 en 40 kilometer vanuit Ermelo. De route is volledig gemarkeerd en de wandelaars krijgen een gedetailleerde routebeschrijving mee. Ook zijn er onderweg verzorgingsposten, waar wandelaars soep, koffie en fruit krijgen aangeboden.

Halverwege is er een horecarust, waar consumpties voor eigen rekening zijn. Deelnemers kunnen zich vanaf 8.00 uur inschrijven voor 5,50 euro, inclusief een soep-, koffie- en fruitbon. Leden van WS78 en KWBN organisaties krijgen korting.

De speciaal voor deze dag uitgezette route gaat over onverharde paden door de natuur en over rustige verharde wegen. Vanuit Ermelo lopen de deelnemers langs de Groevenbeekse Heide naar Putten, waarbij ze ook park De Groene Scheg aandoen. Aan de andere kant van Putten is de soep- en koffiepost, vanwaar de langste afstand een extra lus van 20 km maakt. Deze wandelaars verkennen het buitengebied van Putten, waar nog veel oude landschapskenmerken te vinden zijn, zoals houtwallen en beekjes. Weer terug bij de soep-/koffiepost gaan de wandelaars samen met die van de 20 km naar het Josinapark, door het bos en over de Groevenbeekse Heide weer terug richting Ermelo.

De wandelaars voor de 40 km starten om 9.00 uur vanuit de Immanuëlkerk aan de Stationsstraat 137 in Ermelo. De lopers van de 20 km kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur op pad gaan.