Adrie en Coby Leune vieren diamanten huwelijk

HIERDEN Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het diamanten echtpaar Adrie Leune en Coby Leune-Pluimers op dinsdag 29 maart om 13.30 uur een felicitatiebezoek aan De Allee in Hierden.

Adrie (Zoeterwoude, 5-12-1928) en Coby (Otterlo, 20-03-1932) hebben elkaar in Otterlo leren kennen toen hij daar in de omgeving werkzaam was. Ze zijn in 1956 in Ede getrouwd en hebben drie kinderen gekregen. Verder hebben de vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Na hun huwelijk zijn ze korte tijd in Wekerom gaan wonen. Vervolgens kwamen ze terecht in Ede alwaar de kinderen zijn opgegroeid.

In 1973 zijn ze in Ermelo gaan wonen en van daar uit zijn ze verhuisd naar Hierden waar ze nu nog met veel plezier woonachtig zijn.

Adrie, jongste zoon uit een landbouwgezin, is zijn loopbaan begonnen als dienstplichtig militair bij het Korps Mariniers. Daarna is hij beroepsmilitair geworden bij de landmacht tot eind 1984.Hij is in 1979/1980 uitgezonden geweest naar Libanon voor 7,5 maand.

Coby heeft zich in die tijd bezig gehouden met de opvoeding van de kinderen omdat Adrie in die tijd veel weg was voor zijn werk.