Agrarisch bedrijf Ermelo stopgezet

ERMELO Het huidige agrarische bedrijf aan de Hessenmeer 20 in Ermelo wordt stopgezet. Hiervoor in de plaats krijgt de eigenaar toestemming voor de opslag en handel in oude metalen en machines.

Wijnand Kooijmans

Het verzoek is al ingediend in 2015. De eigenaar geeft aan dat zijn agrarische bedrijf met vleeskalveren te klein is om een volwaardig inkomen te verdienen. Dat verwacht hij wel te realiseren met de handel en opslag van oude metalen en machines. De oude stallen op het terrein worden door hem afgebroken, alleen een recent gebouwde veldschuur blijft staan.

Op dit moment is er nog sprake van handhavend optreden door het Ermelose college van burgemeester en wethouders. De opslag in schuren is in strijd met het bestemmingsplan. Er was echter alleen toestemming gegeven voor het buiten opslaan van oude metalen. Met de voorgenomen wijziging van het bestemmingsplan is er zicht op legalisatie waardoor van handhavend optreden in de toekomst kan worden afgezien.

Het plan is al overlegd met omwonenden. Die hebben getekend met de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan in te stemmen. Hieraan moet nog wel goedkeuring worden gegeven door de gemeenteraad. De eigenaar van het perceel is verantwoordelijk voor alle kosten.