• Ermeloër Jaap de Vries leende zijn trekker uit

  Marco Jansen
 • Met een overall op een hooibaal door Ermelo

  Foto: Marco Jansen
 • De bijnaam Henkie Handschoen verwijst naar zijn handschoen bij het poolbiljart.

  Foto: Marco Jansen
 • Een nieuwe werkoverall aan.

  Foto: Marco Jansen
 • De vrienden van Henk.

  Foto: Marco Jansen
 • Henk neemt zijn werk erg serieus.

  Foto: Marco Jansen

Amsterdamse Ermeloër ontdekt 'boerenbeschaving'

ERMELO Ermeloër Henk Brentjes stapt binnenkort in het huwelijksbootje met Jantine van der Hurk, maar werd eerst nog even door zijn beste vrienden in het zonnetje gezet.

Brentjes werd overvallen door zijn vrienden tijdens een vergadering in de raadzaal van het stadhuis van Nijkerk, waar ook zijn collega's in het complot zaten. Hij moest met een overall aan over de markt van Nijkerk en ging met de trein naar Ermelo. Daar stond de tractor van Ermeloër Jaap de Vries klaar om hem op de platte kar door de Stationsstraat te rijden.Aangekomen bij Ten Hove Pallets, moest 'Henkie Handschoen' één van de privé paardenstallen van Evert ten Hove uitmesten terwijl zijn vrienden met een biertje toekeken. Dit als verwijzing naar zijn gezegde 'Ruiken jullie de beschaving?' als Brentjes met zijn vriendengroep Amsterdam in rijdt voor het bezoeken van de zoveelste Europese wedstrijd van Ajax. Zijn vrienden lieten hem op zijn beurt kennismaken met de Ermelose beschaving op het boerenland.,,Dit bedenk je niet. Ik woon sinds 1998 in Ermelo, maar ben nog een echte Amsterdammer en organiseer elk jaar een wandeltocht door minder bekende buurten in Amsterdam. Maar die cultuurbarbaren leren er niets van. Ze vinden het ook 'onzin' dat ik tot lid van verdienste van DVS ben benoemd'', schamperde Brentjes, doelend op zijn overal met de tekst 'Lid van verdienste (onterecht)'. Het vrijgezellenfeest ging verder in café de Molenaer en sloot af met een etentje in De Schout van Ermel.

De vrienden van Henk Brentjes zijn: Hielke Sietsma, Jack van Santen, Arnold Verburg, Jan Varkevisser, Erik van Santen, Joost Viester, Vincent Viester, Reijer Pluim, Kars van 't Slot, Erik van der Meer en Evert Ligtenberg.