• Braziliaanse bezoekers krijgen een rondleiding in de stad.

    Gemeente Harderwijk

Bezoekers uit Brazilië en China kijken rond in Harderwijk

HARDERWIJK Deze week ontvangt Harderwijk bezoekers uit andere werelddelen. Maandag waren er een groep bezoekers
uit Brazilië en woensdag uit China. 

Van 8 tot en met 11 oktober komen meer dan honderd internationale touroperators in Zwolle. Ze zijn uitgenodigd door het
Nationaal Bureau voor Toerisme en Congressen. Ook Harderwijk is opgenomen in de brochures van de touroperators. Het doel is om Nederland bij internationale reisorganisaties op de kaart te zetten als inspirerende reisbestemming. Zowel in het westen van het land als naar andere delen van het land.

Het programma voor de reisorganisaties is gevarieerd en ze maken kennis met onder andere de Hanzesteden en de Veluwe. Met de partners uit de Hanzesteden en met Visit Veluwe richt de stad zich al jaren op toeristen uit Duitsland, België en Engeland.

Met de komst van de Chinese en Braziliaanse bezoekers wil stadspromotie Heerlijk Harderwijk de bijzonderheden van de stad laten zien. De Grote kerk, Vischpoort, Smeepoortenbrink, Marius van Dokkum museum, Muntplein, Fraterhuis en Catharinakapel worden onder meer bezocht. Er vindt een stadswandeling plaats door de historische binnenstad en de winkelstraten van Harderwijk. Als afsluiting proeven de gasten de lokale specialiteiten, aangeboden door lokale ondernemers.