• Robin van Lonkhuijsen

Boomfeestdag in Harderwijk extra groots aangepakt

HARDERWIJK Ruim 600 leerlingen van basisscholen in Harderwijk zijn volgende week actief in en met de natuur. De aanleiding is de jaarlijkse boomfeestdag op woensdag 14 maart die dit jaar in Harderwijk extra groots wordt aangepakt.

Samen met De Hortus, Centrum voor Natuur en Milieu heeft de gemeente Harderwijk voor de groepen 6,7 en 8 een lespakket en buitenactiviteiten ontwikkeld. 18 scholen hebben het lespakket aangevraagd en 14 scholen doen de komende week actief mee aan de buitenactiviteiten. Onder begeleiding van leerkrachten, boswachters en vrijwilligers maken de leerlingen van groep 6 volgende week een interessante bomenwandeling. De leerlingen van groep 7 steken de handen uit de mouwen bij een bosbeheeractiviteit en de leerlingen van groep 8 planten op het hoogtepunt van de week, woensdagochtend 14 maart, een boom in het Strokelbos.

BOOM PLANTEN De gemeente Harderwijk heeft vorig jaar een intentieverklaring ondertekend om er als gemeente voor te zorgen dat ieder kind een boom plant in zijn jeugd. De ondertitel van boomfeestdag is dit jaar dan ook 'Ieder kind een boom'.

BOOMFEESTDAG De bedoeling is dat de komende jaren de boomfeestdag in Harderwijk op dezelfde grootschalige manier wordt aangepakt en uiteindelijk alle leerlingen van groep 8 tijdens de jaarlijkse boomfeestdag een boom planten.